ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΥΑΠΕ)

 Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΑΠΕ καταδικάζει την ενέργεια της ηγεσίας του ΠΑΜΕ, που ελέγχοντας το Δ. Σ. του ΣΥΠΑ, αποφάσισε να πληρώσει μέσω αυτού χρέη άλλων Συλλόγων των Περιφερειών της χώρας, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο 8ο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ.

Η ενέργεια αυτή δεν γίνεται από «διάθεση πνεύματος αλληλεγγύης» ή για την «διευκόλυνση άλλων Συλλόγων», όπως εμφανίζεται, αλλά «για να βγουν τα κουκιά» και να μπορέσουν να ελέγξουν και τα όργανα της Ομοσπονδίας, αφού οι δυνάμεις αυτές σε άλλες περιπτώσεις, γίνονται υπερασπιστές της «νομιμότητας» και αποκλεισμού συνέδρων για όσους Συλλόγους δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι κλπ.

Τα καθ΄ ύλην αρμόδια όργανα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων των Συλλόγων είναι τα όργανα της Ομοσπονδίας (Συνέδριο, Γενικό Συμβούλιο, Διοικητικό Συμβούλιο) και όχι «ευεργέτες» ή «δανειστές». Έτσι με  αυτή την ενέργεια ουσιαστικά υπονομεύονται τα όργανα της Ομοσπονδίας, αφού αυτά εμφανίζονται «άστοργα» προς του Συλλόγους-μέλη τους και άλλοι εμφανίζονται ως «στοργικές μητέρες» και «αλληλέγγυοι» προς αυτά.

Βέβαια αυτό γίνεται μετά τις απέλπιδες, μονότονες και επανειλημμένες προσπάθειες της ηγεσίας του ΠΑΜΕ να περάσει  σε Γ. Σ. – Δ. Σ. τη συμμετοχή στο 8ο Συνέδριο Συλλόγων που δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, όταν το Καταστατικό προβλέπει ρητά, το προηγούμενο Συνέδριο, το Δ. Σ. και το Γ. Σ., με αλλεπάλληλες αποφάσεις τους, έχουν αποφασίσει, ότι στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν μόνον έχουν όσοι είναι οικονομικά τακτοποιημένοι μέχρι 31-12-2018 και όταν κάποιοι από αυτούς του Συλλόγους, που δεν ήταν τακτοποιημένοι οικονομικά έγιναν δεκτοί στο 7ο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ το 2016, με απόφασή του, με την ρητή δέσμευσή τους να τακτοποιηθούν στην επόμενη τριετία μέχρι το επόμενο 8ο Συνέδριο.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια θέτει μείζον θέμα δημοκρατικής τάξης, νόθευσης των διαδικασιών του Συνεδρίου αλλά και ηθικό και πολιτικό ζήτημα κυρίως για τους «δανειστές» αλλά και για του «δανειζόμενους», αφού συνιστά έμμεση μεθόδευση άγρας ή και εξαγοράς ψήφων. Ποιοί άραγε από τους «ωφελούμενους» δεν θα αισθάνονται υποχρέωση να στηρίξουν τους «ευεργέτες» τους;

Τα όργανα της Ομοσπονδίας, οι συνάδελφοι, το ίδιο το Συνέδριο, αλλά και κάθε δημοκρατική και τίμια συνδικαλιστική φωνή πρέπει να καταδικάσουν τη απαράδεκτη αυτή μεθόδευση, που έρχεται να «ανοίξει καινούργιους δρόμους» για το σ. κ.

 

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το