Επτά φορές πυροβόλησε ο αστυνομικός το θύμα. Στους δρόμους βγήκαν διαδηλωτές μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τη δολοφονική επίθεση

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένας Αφροαμερικανός άνδρας τον οποίο πυροβόλησε επανειλημμένα, σχεδόν εξ επαφής, λευκός αστυνομικός χθες στην πόλη Κενόουσα της πολιτείας Ουισκόνσι.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το θύμα να προχωρά προς το αυτοκίνητό του, ακολουθούμενος από δύο αστυνομικούς. Ο ένας τον πιάνει από τη φανέλα και τον πυροβολεί πισώπλατα τουλάχιστον επτά φορές.

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν συγκεντρωθούν αμέσως μετά και να διαμαρτυρηθούν στον τόπο του συμβάντος, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αμερικανικά μέσα μεταδίδουν ότι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές.

Η κομητεία της Κενόουσα κήρυξε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» καλώντας το πλήθος να φύγει από τους δρόμους «για την ασφάλειά τους».

Από την αστυνομία δεν δίνεται καμία εξήγηση για τη δολοφονική επίθεση του αστυνομικού. Για το επεισόδιο θα διενεργηθεί έρευνα από το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό αστυνομικής βαρβαρότητας στις ΗΠΑ μετά το κύμα διαμαρτυριών κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού με αφορμή το φόνο του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ, στα χέρια αστυνομικών στη Μινεάπολη, στις 25 Μαΐου. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το