ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθήνα 8/3/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ COSCO

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον διωκόμενο Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην Cosco, συνάδελφο Μάρκο Μπεκρή. Η προσπάθεια των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες στη χώρα μας δεν θα περάσει.

Η Cosco, ένα ακόμη μονοπώλιο που στόχο του έχει μόνο το ασύδοτο κέρδος, στέλνει προκλητικά στα δικαστήρια τις απεργίες των εργαζομένων που αγωνίζονται για Σ.Σ.Ε., για βαρέα και ανθυγιεινά, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τα εργατικά δυστυχήματα στους χώρους δουλειάς όπως εκείνο που επέφερε τον θάνατο του συναδέλφου μας Δημήτρη Δαγκλή.

Έναν αγώνα απέναντι σε ένα αδίστακτο μονοπώλιο που το μόνο που το νοιάζει είναι το ΚΕΡΔΟΣ. Καμιά σημασία δεν έχει για αυτό η ανθρώπινη ζωή.

Στον κλάδο μας, στη χώρα μας αλλά και παγκόσμια, έχουμε συχνά πολλά εργατικά ατυχήματα λόγω της άρνησης των εργοδοτών να εφαρμόσουν μέτρα υγείας και ασφάλειας, αλλά και με την ταυτόχρονη άρνηση της πολιτείας να ελέγξει τον τρόπο που λειτουργούν τα μεταλλεία και οι εργασιακοί χώροι, αφού αποδυνάμωσε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Επιθεώρησής Εργασίας στα Μεταλλεία με τραγικό αποτέλεσμα να λειτουργούν ανεξέλεγκτα όλες οι επιχειρήσεις που αρπάζουν με κρατική βοήθεια τον Εθνικό Ορυκτό μας Πλούτο.

Οι συνάδελφοι στον Πειραιά δίνουν έναν έντιμο και δίκαιο αγώνα, κατά ενός ανάλγητου μονοπωλίου, διεκδικώντας τα αυτονόητα και είναι βέβαιο ότι στο τέλος ο αγώνας τους θα δικαιωθεί.

Σε αυτό τον αγώνα σας είμαστε όλοι αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες!

Μέλη του ΔΣ της ΟΜΕ θα είναι αλληλέγγυα ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΚΟΥΖΕ 3-5 ΣΤΙΣ 09:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024!

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το ΔΣ της ΟΜΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το