ΟΔΠΤΕ Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ στις 25 ΓΕΝΑΡΗ!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασιστικά! Μαζί με τους χιλιάδες φοιτητές, τους μαθητές, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους υπόλοιπους εργαζόμενους, απορρίπτουμε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η εκπαίδευση για λίγους – για όσους έχουν να πληρώσουν – ανήκει σε προηγούμενους αιώνες!

Διεκδικούμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου, σύγχρονες σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα. Διεκδικούμε ένα πανεπιστήμιο στελεχωμένο με όλο το αναγκαίο προσωπικό, το οποίο θα δουλεύει με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων, ενώ θα εντείνει την κατηγοριοποίηση των πτυχίων. Θα δημιουργήσει νέα εμπόδια και φραγμούς για τους πολλούς.

Το δημόσιο πανεπιστήμιο για να μπορεί να «ανταγωνιστεί» τα ιδιωτικά:

  • Θα γίνεται όλο και πιο ακριβό για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους
  • Θα ενισχύει τους τομείς και τις λειτουργίες του που φέρνουν έσοδα, απαξιώνοντας τις όποιες παροχές έχουν απομείνει σήμερα
  • Θα διατηρήσει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις διάφορων, όλο και χειρότερων μορφών και τις εργολαβίες, γιατί θα χρειάζεται ακόμα πιο φθηνούς εργαζόμενους. Θα γενικευθούν τα φαινόμενα των παράλληλων καθηκόντων, των απλήρωτων υπερωριών. Θα έχουμε την «ελευθερία» να απασχοληθούμε και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να συμπληρώσουμε τον μισθό που θα έπρεπε να παίρνουμε στο 8ωρο!

Αγωνιζόμαστε για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές και τους διδάσκοντες, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με τον λαό να δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να μην κατατεθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο!
  • Όχι στα ιδιωτικά-μη κρατικά πανεπιστήμια- όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16
  • Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16
  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές
  • Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων-Πτυχία που κατοχυρώνουν την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους συλληφθέντες φοιτητές – να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις. Προκηρύσσουμε στάση εργασίας στις 25 Γενάρη από τις 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια των φοιτητικών συλλόγων που έχουν προγραμματιστεί σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα στις 12μ. στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 12μ. στην Καμάρα, στην Πάτρα στις 11.30π.μ. στην πλ. Γεωργίου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το