Νέο συλλαλητήριο θα γίνει αύριο στις 13:00 στα Προπύλαια, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη στην οποία είναι προγραμματισμένες δυο συγκεντρώσεις  από το Άγαλμα Βενιζέλου, στη 1 μετά το μεσημέρι και στις 5.30 το απόγευμα.

Σήμερα το πρωί φοιτητές του ΑΠΘ προχώρησαν σε αποκλεισμό εισόδων και κτιρίων Σχολών του ΑΠΘ. Κατάληψη έχει πραγματοποιηθεί στην Πολυτεχνική Σχολή, ενώ φοιτητές είναι μαζεμένοι με πανό μπροστά από της εισόδους της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Φιλοσοφικής και της Ιατρικής Σχολής.

Στάσεις εργασίας από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Στις αυριανές κινητοποιήσεις συμμετέχουν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, που εξήγγειλαν τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας.

Η ΟΛΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και παρά τη γενικευμένη απόρριψη των μέτρων από το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την απόσυρση του Ν. 4692/2020 και της Υπουργικής Απόφασης για την επιχειρούμενη αξιολόγηση. Ζητούν δε να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργούν με υγιεινή και ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, η κυβέρνηση, «συνεχίζοντας την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών μαθητών και μαθητριών (τη στιγμή που κάθε εβδομάδα, από τη στιγμή που άνοιξε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε εκθετικό αριθμό κλεισίματος σχολείων και τμημάτων από κρούσματα), αφού έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών, αφού επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του Ν. 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει, καθώς και των εκπαιδευτικών σε προσεχές νομοσχέδιο, για άλλη μια φορά εργαλειοποιεί την πανδημία, επιχειρώντας να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, με μια σειρά αυταρχικών και αντιδραστικών μέτρων».

Η Διαδασκαλική Ομοσπονδία θεωρεί πως η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. «συνεχίζει να νομοθετεί με αυταρχισμό, με το μάτι στραμμένο στα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων πανεπιστημίων και με αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα που βιώνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί. 

ΑΔΕΔΥ: Στήριξη των  Πανεκπαιδευτικών Συλλαλητηρίων

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της και τις αντίστοιχες αποφάσεις της ΟΔΠΤΕ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, στηρίζει τα  πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της Τετάρτης, 10 Φεβρουαρίου 2021, που υπερασπίζονται τη Δημόσια Παιδεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα και κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12 έως τη λήξη του ωραρίου. Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει  στις 13:00 στα Προπύλαια.

Φοιτητική Πορεία

Φοιτητική Πορεία: Κάλεσμα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων-Όλοι στους δρόμους στις 10/02!

Μετά την κατάθεση του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση προχωράει σε διαβούλευση και ψήφισή του την Τετάρτη 10/2, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία της πανδημίας και της τηλε- εξεταστικής, που θέτει φραγμούς στις αντιδράσεις λαού και νεολαίας. Ο πανεκπαιδευτικός αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας, με επίκεντρο το φοιτητικό κίνημα, απέκτησε τα πιο μαζικά χαρακτηριστικά των τελευταίων χρόνων παρότι είχε απέναντί του ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες απαγορεύσεων και τρομοκρατίας. Έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί ευθέως την κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική. Αυτός ο αγώνας δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσει συνολικά ο λαός και η νεολαία ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης!

Η Φοιτητική Πορεία καλεί σε κλιμάκωση των πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων! Μπροστά στην ψήφιση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων χρειάζεται να ενεργοποιηθούν όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και τα εκπαιδευτικά σωματεία! Καλούμε σε μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 10/2, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου! Αθήνα, 13:00, Προπύλαια Θεσσαλονίκη, 13:00, Άγαλμα Βενιζέλου Γιάννενα, 12:00, Περιφέρεια

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης: Όλοι στις διαδηλώσεις της Τετάρτης 10 Φλεβάρη ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά και αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης!

Μπροστά στις μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ σπεύδει να ψηφίσει το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο (που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, αλλά και την καταστολή), με τις γνωστές διαδικασίες – εξπρές. Φοβάται την συνέχεια και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, την ακόμα παραπέρα μαζικοποίηση των φοιτητικών αγώνων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της.

Ο πανεκπαιδευτικός αγώνας με επίκεντρο το φοιτητικό κίνημα που αποκτά μαζικά χαρακτηριστικά και αμφισβητεί την κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρος. Δείχνει το δρόμο που πρέπει να βαδίσει ο λαός και η νεολαία ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικών σωματείων την Τετάρτη 10 Φλεβάρη 1μμ στα Προπύλαια!

Ενιαίο πανεκπαιδευτικό μέτωπο αγώνα ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα!

Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία!

Καμία διαγραφή φοιτητή!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο!

Τετάρτη 10 Φλεβάρη στα Προπύλαια στη 1.00μμ

Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το