Σε κοινή κινητοποίηση καλούν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ την Πέμπτη, 28/9/2023 στις 14:00 με διευκολυντική στάση εργασίας της ΟΛΜΕ από τις 12:00 μέχρι 14:00 και της ΔΟΕ από 13:15 μέχρι τις 17:00.

Η κινητοποίηση στην Αθήνα θα γίνει στο ΥΠΑΙΘΑ την Πέμπτη στις 2μμ. Στην υπόλοιπη χώρα οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ:

«Η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι οριακή! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από το καλοκαίρι και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούσε να φτιάξει μια πλαστή εικόνα όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων. Θυμίζουμε πως πέρσι δούλεψαν πάνω από 47.000 αναπληρωτές/τριες και φέτος προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση 28.353. Δηλαδή η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη με περίπου 20.000 κενά αφού οι διορισμοί που έγιναν καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις!

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να «κόψει» προσλήψεις αναπληρωτών/τριών “κόβοντας” τη μόρφωση των παιδιών!
Φτάνει πια! Δεν μπορείτε να παίζετε με τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τόσα χρόνια τη λειτουργία των σχολείων».

Από την πλευρά της η ΔΟΕ επισημαίνει: «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αντιλαμβανόμενο την οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία με τα χιλιάδες κενά σε όλους τους κλάδους καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. την Πέμπτη, 28/9/2023 στις 14:00 καθώς και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Εδώ και τώρα, κάλυψη όλων των πραγματικών κενών. Αποφασιστικά και δυναμικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το