Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα σε όλη τη χώρα για να ανατραπεί ο αυταρχικός και αντιεκπαιδευτικός νόμος που θεσπίζει την πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγράφει φοιτητές, μειώνει δραματικά τους εισακτέους στα ΑΕΙ.

Με συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμα πόλεις της χώρας, φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι δυναμώνουν τη διεκδίκηση μέτρων για τη λειτουργία των σχολείων και των σχολών.

Ο.Λ.Μ.Ε. :       ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ                                                                       

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΤΗΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Κηρύσσουμε διευκολυντική 3ωρη στάση από 11.00 έως 14.00

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που οργανώνονται σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 10 Μάρτη. Εκπαιδευτικοί – φοιτητές – μαθητές – γονείς συγκροτούμε πανεκπαιδευτικό μέτωπο διεκδίκησης. Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει τώρα στην επαναλειτουργία των σχολείων με όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αντιστεκόμαστε στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που πλήττουν του Δημόσιο Σχολείο (αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων κλπ). Αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί ο αυταρχικός και αντιεκπαιδευτικός νόμος που θεσπίζει την πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγράφει φοιτητές, μειώνει δραματικά τους εισακτέους στα ΑΕΙ. Καταδικάζουμε την αστυνομική βία και καταστολή, την πολιτική της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας!

Με τους αγώνες μας υπερασπίζουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/03

ΑΘΗΝΑ – ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 13.00

Γονείς – πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Όλοι στα Προπύλαια την Τετάρτη

Κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 10 Μαρτίου στα Προπύλαια κάνει η ομοσπονδία γονέων και κηδεμόνων περιφέρειας Αττικής, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανοίξει τα σχολεία με όλα τα μέτρα

Αναλυτικά: 

«Στις 10 Μάρτη κλείνουμε ένα χρόνο από το πρώτο κλείσιμο των σχολείων της χώρας μας λόγω της πανδημίας. Σε αυτόν τον χρόνο, είδαμε την κυβέρνηση: 

•Να απορρίπτει το ένα μετά το άλλο, όλα τα μέτρα που πρότεινε σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία (μείωση μαθητών ανά τμήμα, επαρκές και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές). 

•Να λοιδορεί αρχικά το μαθητικό κίνημα που ξέσπασε με την αρχή της σχολικής χρονιάς και κατόπιν, να προσπαθεί να το καταστείλει βίαια, χρησιμοποιώντας ακόμα και χημικά σε 15χρονα παιδιά. 

•Να φέρνει 3 (τρία) αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, αυξάνοντας (αντί να μειώσει) τον αριθμό των παιδιών ανά τμήμα στα δημοτικά και διατηρώντας τον ήδη αυξημένο στα γυμνάσια και λύκεια, προωθώντας την παιδική εργασία από τα 15, αλλάζοντας μέσα στην χρονιά τους όρους διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων. 

•Να μην δίνει ούτε ένα ευρώ για την αγορά εξοπλισμού τηλεκπαίδευσης τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή που ζητά να μπαίνουν απουσίες στο μάθημα. 

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Αττικής, λέμε:  

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 

ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ! 

Δεν ανεχόμαστε πλέον την κοροϊδία της ατομικής ευθύνης από μία κυβέρνηση που αποποιείται κάθε ευθύνης για την λειτουργία σε καιρό πανδημίας του ζωτικού χώρου των παιδιών μας, όπως είναι το σχολείο και που το μόνο μέτρο που nγνωρίζει για την αντιμετώπισή της είναι το κλείσιμο όταν πληθαίνουν τα κρούσματα! 

Ενώνουμε την φωνή μας με εκπαιδευτικούς και μαθητές, ζητάμε εδώ και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση, να ανοίξει τα σχολεία με όλα τα μέτρα που έχουμε ζητήσει. 

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Αττικής να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στο Πανεκπαιδευτικό».

Συλλαλητήριο, την Τετάρτη 10 Μάρτη, στη 1:00 μ.μ. στα Προπύλαια». 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το