«Στον ιερό και αγιασμένο οίκο του Θεού δεν επιτρέπεται να φοράμε μάσκα γιατί δείχνει ασέβεια και ολιγοπιστία»! Αυτή η ανακοίνωση σκοταδισμού, που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των πιστών, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. 

Ο παπάς της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στη Φλώρινα, απ’ όπου και η ανακοίνωση, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι η ανακοίνωση είναι σύννομη με το δόγμα της εκκλησίας και, όπως είπε, στόχο έχει να ενημερώσει τους πιστούς ότι ο ιερός ναός είναι αγιασμένος και δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό!

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό. Πρόσφατα αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, στη διάρκεια της λειτουργίας για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, στο κήρυγμα του, ζήτησε από τους πιστούς να μη φορούν μάσκες μέσα στις εκκλησίες “για να μην φυλακίζουν την πίστη” τους. Επίσης, παπάς στην Εορδαία στη Δυτική Μακεδονία είχε πει “δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία” ζητώντας από πιστή να αποχωρήσει από την εκκλησία.  

Παράλληλα, στην ίδια σκοταδιστική κατεύθυνση η επίσημη εκκλησία συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει με τη θεία κοινωνία.  «Θα ξέρετε ότι τον τελευταίο καιρό έγινε πολύς λόγος, πολλή συζήτησις, για την Θεία Κοινωνία. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορωνοϊού. Γι’ αυτό και ως Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν αλλάξαμε τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας». Τα παραπάνω είχε δηλώσει πρόσφατα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται παγκοσμίως. Τα ίδια υποστηρίζει και η Ιερά Σύνοδος στην Ελλάδα. 

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την ανακοίνωση στην εκκλησία στη Φλώρινα: 

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Φλώρινας Θεόκλητος έπαυσε τον συγκεκριμένο παπά για λίγες μέρες από τα καθήκοντα του, μέχρι να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις… Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και οι δηλώσεις του Μητροπολίτη: 

πηγή: ημεροδρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το