«Παράνομη» έκρινε το Πρωτοδικείο Πειραιά την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει 13 ναυτεργατικά σωματεία, για αύριο Πέμπτη 10 Ιουνίου, εκδικάζοντας την προσφυγή που είχαν καταθέσει οι ακτοπλόοι (ΣΕΕΝ) ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία «παράνομη» και «καταχρηστική».

Ωστόσο κοινή απόφαση των ναυτεργατικών σωματείων είναι ότι η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ανεξάρτητα από την όποια δικαστική απόφαση, θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου.

«Την ωμή παρέμβαση των εφοπλιστών και την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει παράνομη τη συμμετοχή των ναυτεργατών στην πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει  η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και χιλιάδες συνδικάτα» καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι διοικήσεις 12 ναυτεργατικών σωματείων.

«Στις αίθουσες των δικαστηρίων δεν θα κριθούν η κατάργηση του 8ωρου, το δικαίωμα οι ναυτεργάτες να διεκδικούν, να αγωνίζονται, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετούν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και διαμορφώνουν συνθήκες γαλέρας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των εφοπλιστών» τονίζουν και σημειώνουν ότι «οι τρομοκρατικές, εκβιαστικές μεθοδεύσεις των εφοπλιστών θα βρουν απάντηση στην μαζική, μαχητική περιφρούρηση της απεργίας, στους καταπέλτες των πλοίων, με ασπίδα και αλληλεγγύη για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τις ταξικές δυνάμεις, φορείς και νεολαία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και διεκδικούν το δικαίωμα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα».

Τέλος καλούν όλους τους ναυτεργάτες στους καταπέλτες των πλοίων και πραγματοποιούν απεργιακή προσυγκέντρωση στις 05:30 το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά και στις 10 απεργιακή συγκέντρωση.

Οι διοικήσεις των Σωματείων

● Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν
● Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ε.Ν
● Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν
● Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
● Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν
● Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Ε.Ν
● Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν
● Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν
● Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν
● Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν
● Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών Ε.Ν
● Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ

πλοία δεμένα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Ό,τι και να κάνουν οι εφοπλιστές και η κυβέρνηση, το αντεργατικό έκτρωμα έχει κριθεί από τους εργαζόμενους» σημειώνει και προσθέτει: «Η θέση του είναι στα σκουπίδια! Αν νομίζουν ότι με άθλιες μεθοδεύσεις θα κάμψουν το απεργιακό μέτωπο είναι βαθιά γελασμένοι! Το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο! Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πειραιά καλύπτει την απεργία στα καράβια στις 10 Ιούνη. Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του Πειραιά θα γίνει μέσα στο λιμάνι, στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 10 π.μ.

Όλοι στην απεργία! Όλοι στους καταπέλτες!»

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το