Στη φωτογραφία βλέπετε το 2ο Λύκειο Αρτέμιδος που σήμερα δυο τμήματά του έκαναν μάθημα στο προαύλιο επειδή οι αίθουσές τους δεν έχουν παράθυρα. Το κτηριακό πρόβλημα του σχολείου είναι γνωστό και μάλιστα στεγάζεται σε κτήριο που προοριζόταν… για σούπερ μάρκετ!

Αλλά φυσικά για το ΥΠΑΙΘ τα σχολεία αυτά δεν υπάρχουν, ή μάλλον δεν το απασχολούν. Αδιαφορεί εγκληματικά και προτιμά να δίνει δημόσιο χρήμα στη Cisco και σε κάθε λογής παρατρεχάμενη επιχείρηση για μάσκες-αερόστατα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Αρτέμιδος έκανε την εξής ανάρτηση :

«Με προβληματισμό, σκέψεις και δύο τμήματα να κάνουν μάθημα στο προαύλιο ξεκίνησε το Λύκειό μας .

Η διεύθυνση του σχολείου, μας ενημέρωσε ότι το μάθημα στο προαύλιο για τα δύο τμήματα, είναι μια προσωρινή συνθήκη προκειμένου να αποφευχθεί και η παραμικρή πιθανότητα διασποράς του ιού.

Ευχόμαστε σε παιδιά και καθηγητές καλή αρχή».

Εδώ η σημερινή φωτογραφία :

Ο πραγματικός λόγος που τα δύο τμήματα κάνουν μάθημα στο προαύλιο είναι ότι οι αίθουσες στις οποίες θα έμπαιναν τα παιδιά αυτά ΔΕΝ έχουν παράθυρα.

Μέχρι πριν λίγους μήνες το πρόβλημα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αφού οι αίθουσες που δεν είχαν παράθυρα ήταν περισσότερες αλλά έγινε μια «παρέμβαση» και δημιουργήθηκε τρόπος αερισμού για κάποιες από αυτές.

Εδώ και αρκετές ημέρες υπάρχουν διαμαρτυρίες από γονείς για το συγκεκριμένο κτιριακό πρόβλημα, μα ως συνήθως η πολιτεία κωφεύει.

Ας μας πει τώρα η Υπουργός Παιδείας που ήθελε οπωσδήποτε να ανοίξουν τα Λύκεια, τι προτίθεται να κάνει για περιπτώσεις σαν αυτή ;

Είναι δυνατόν το 2021 να βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις ;

Είναι δυνατόν να αποφασίζεται το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς η Κυβέρνηση να έχει την παραμικρή εικόνα για το τι είδους σχολεία υπάρχουν – κτιριακά – στην ίδια την πρωτεύουσα ;

Και καλά σήμερα, ας πούμε ότι ο καιρός ευνοεί την απαράδεκτη αυτή κατάσταση… Αύριο, μεθαύριο ; Αν πιάσει μια βροχή ; Αν κάνει περισσότερο κρύο ;

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το