Δεν τους ειδες;
Ειναι στα χωραφια, στις οικοδομες, στις στανες. Εκει που δουλευουν τουλαχιστον 100.000 ορατα παιδια, συμφωνα με την εκθεση της ΓΣΕΕ, που ειναι ξεπουλημενη στο να τα προστατεψει, αλλα γραφει ακομα καλες εκθεσεις ιδεων.
100.000 με τσαπα, κασμα, γκαζοτενεκε γκλιτσα κι επειδη ειναι τρυφερα τα κοκκαλα, με σκολιωση, ραχιτιδα, αβιταμινωση, κουραση, παραιτηση και πατημενους μεσοσπονδυλιους απ τα τριαντα,
Τα υπολοιπα στις οικοδομες, στα χωραφια, στα ψαροκαϊκα, στις στανες, στα ντελιβεραδικα, στα υπογεια ραφταδικα ειναι αορατα. Τα βλεπει μονο το αφεντικο οταν τους ριχνει φαπα.
Οι προστατες των ανηλικων, μπροστα στις οικοδομες, στα χωραφια, στις στανες κλπ κλπ, εχουν προχωρημενο καταρρακτη. Ολος ο Νιαγαρας χυνεται στα ματια τους.


Στα σινεμα ειδαν τα 5-6 15χρονα γιατι αναψαν ολα τα φωτα κι εδωσαν παρασταση.
Οι προστατες των ανηλικων.
Δεν τους ειδες;
Ειναι στα φαναρια. Ή μαλλον ηταν το 2004. Τοτε που μας επισκεφθηκε ολη η παγκοσμια αβανγκατε της φιλαθλης ντοπας και δεν θα ηταν πρεπον, ετσι καλλιεργημενοι που ειναι “οι αγνοι πατερες του ωραιου, του μεγαλου και του αληθινου”, να δουν μαυριδερα ζητιανοπουλα μεσα απ το φιμε της λιμουζινας.
Τα σκουπισαν λοιπον και απο τοτε αγνοειται η τυχη 500 ζητιανοπουλων αλλα, οπως και στο Μυθιστορημα της Πενταρας, εχουμε πολλους κυριους Πητσαμ και ολο και πιο πολλα παιδια των φαναριων αλλά θελουμε ακομα πολυ μεχρι να ξαναρθουν οι αγνοι πατερες του ωραιου του μεγαλου κτλ στον τοπο μας.
Εκει ειναι παντα οι προστατες των ανηλικων.
Δεν τους ειδες;
Στα στενα της Ομονοιας που εκπορνευονται αδεσποτα μικρα για 5 ευρω και ξεχαρμανιαζουν οι καλοι νοικοκυραιοι με τις ανεραστες συμβιες. Και δεν ειναι, να ξερεις, και καθολου ρατσιστες.
Ανεξαρτητως, που λεμε κι εμεις, χρωματος, φυλης, φυλου και θρησκειας.
Ειναι ανοιχτομυαλος ο φτηνα πληρωμενος ερωτας.
Μα δεν τους ειδες τους προστατες των ανήλικων;


Στη Μορια, στη Σαμο, στη Χιο, στον Ελαιωνα, παντου, εκει που τα ανηλικα ζουν το χειμωνα σε σκηνες θαμμενες μες στο χιονι, που παιζουν μεσα σε χείμαρους κατουρλιου και σε χαρτοκουτα και τα πατουν οι ροδες των φορτηγων και καιγονται με τη μανα τους μαζι , την ωρα που γεννιουνται,
Ασε πια στον πατο της θαλασσας που εγιναν φυκια πριν προλαβουν να γινουν εισβολεις, σκονη και σκουπιδια. Και μη νομιζεις. Κι εκει θα εφτανε η προστασια αλλα δεν εχει ακομα σωμα καταδυτων.
Μας περισσευουν μονο τα σωματα καταδοτων.
Η προστασια φτανει και στα στενα της Θεσσαλονικης που 530 περιπου ασυνοδευτα κοιμουνται, διχως παραμυθι και φιλι της καληνυχτας στις εισοδους και τα υποστεγα και τη μερα ψαχνουν τους πρασινους καδους γιατι το ξερουν οτι με τους μπλε προστατευμε τη μανα Γη.
Απορω πως δεν τους ειδες. Εννοω τους προστατες των ανηλικων οταν μπουκαραν στη Νοταρα, και στο Ονειρο και μαζεψαν στον υπνο τα ανηλικα και τα βυζανιαρικα και τις κουκλες τους και τα εστειλαν σε αμφιβια αντισκηνα στην Καβαλα κι εχτισαν και με τσιμεντολιθους τις πορτες, για να μη διατρεξουν ξανα τετοιο μεγαλο κινδυνο τα ανηλικα και οι εξ αδιαιρετου διαφιλονικουμενες παρατημενες ιδιοκτησιες.
Και μη μου πεις πως δεν τους ειδες οταν εξοστρακιζονταν οι σφαιρες τους πανω στα λιανα κορμια δεκαπενταχρονων; Εκει πια η προστασια ειναι γραμμενη και στα σιριτια των στολων. Τη λενε Προστασια του Πολιτη γενικα και προστατευει και τα ανηλικα κι ας μην ειναι ακομη πολιτες.
Αλλα θα γινουν αν δεν γινουν φυκια, καπνος και σκονη και στοχος και πολτος μιας εξοστρακισμενης προστασιας.

Νίνα Γεωργιάδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το