Μετά την ανακοίνωση  των ωρολογίων προγραμμάτων Γυμνασίων και Λυκείων,  οι οικονομολόγοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ80) χάνουμε το μισό και πλέον του ωραρίου μας. Ουσιαστικά έχουμε έναν εξοβελισμό των οικονομικών μαθημάτων και γενικότερα των κοινωνικών επιστημών από το ελληνικό σχολείο. Οι μαθητές μας δεν θα έρχονται πλέον σε επαφή με την οικονομική επιστήμη και δεν θα μπορούν να κατανοούν και να ερμηνεύουν βασικές πλευρές της κοινωνικής ζωής και ιδιαίτερα της οικονομίας.
Δεν θα έρχονται σε επαφή με τον προβληματισμό για τους τρόπους λειτουργίας και αλλαγής της κοινωνίας και της ζωής τους.
Ο ρόλος του δημοκρατικού σχολείου είναι να διαμορφώνει υπεύθυνους και ενήμερους πολίτες. Τα περισσότερα αναλυτικά προγράμματα στα σχολεία της Ε.Ε. έχουν δώσει μεγάλη βαρύτητα στη μελέτη των κοινωνικών επιστημών και ιδιαίτερα στην οικονομική επιστήμη. 
Οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνηση στα ωρολόγια προγράμματα των Γυμνασίων και Λυκείων, στην ουσία είναι αλλαγές στην κατεύθυνση της μετατροπής του σχολείου σε σχολείο παροχής δεξιοτήτων και κατάρτισης και όχι ουσιαστικής γνώσης και μάθησης. Ουσιαστικά πρόκειται για  σχολείο της αμάθειας. Επιπλέον για τα εργασιακά για τα εργασιακά μας δικαιώματα, οι αλλαγές αυτές σημαίνουν :α) οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας δεν πρόκειται να ξαναδουλέψουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία.
β) οι μόνιμοι θα πηγαίνουν τουλάχιστον σε δύο με τρία σχολεία για να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της παρεχόμενης μόρφωσης στους μαθητές. Αν στην ίδια αντιεκπαιδευτική κατεύθυνση κινηθούν και οι αλλαγές στην επαγγελματική εκπαίδευση, τότε πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος διαθεσιμότητας και απολύσεων εκπαιδευτικών.
Ζητάμε επαναφορά των διδακτικών μας αντικειμένων.
Παλεύουμε από κοινού με τους συναδέλφους ΠΕ78, ΠΕ81 και ΠΕ08 για ανάκληση των ωρολόγιων προγραμμάτων. 

Απέχουμε από τη βαθμολόγηση γραπτών την Κυριακή 28/6 και Δευτέρα 29/6 στο 56ο βαθμολογικό κέντρο Χανίων 
Συμμετέχουμε τη Δευτέρα 29/6 στη 1:00μμ στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Χανίων στην πλατεία της Αγοράς
Στις 6:30 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων κοινή συνέλευση με τους κοινωνικούς επιστήμονες ΠΕ78.

Οι βαθμολογητές οικονομολόγοι ΠΕ80 του 56ου Β.Κ. Χανίων

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το