Εκπαιδευτικός Όμιλος – ΕΡΓΑΣ

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η ΕΡΓΑΣ χαιρετίζουν τις μεγάλες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας και άλλων πόλεων σε ολόκληρη τη χώρα πλημμύρισαν από χιλιάδες δάσκαλους και καθηγητές οι οποίοι νίκησαν το κλίμα του μαζικού εκφοβισμού και της τρομοκρατίας που έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση εδώ και δύο μήνες. Τα νέα ταξικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα του υπουργείου Παιδείας που φέρνουν την αξιολόγηση,  την τράπεζα θεμάτων, μειώσεις των εισακτέων, την βάση του «10», αύξηση των μαθητών στις τάξεις της πρωτοβάθμιας κλπ, αλλά και το ακραία αυταρχικό μέτρο της εγκατάστασης καμερών στις σχολικές αίθουσες, συνάντησαν σήμερα την σθεναρή και αγωνιστική απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος.

Οι σημερινές μαζικές πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις στέλνουν ένα πολύ αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα. Οι εκπαιδευτικοί με τις σημερινές τους κινητοποιήσεις αποδοκίμασαν και απέρριψαν την πολιτική της κυβέρνησης. Καταδίκασαν την πολιτική που χτυπά το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο και καταπατά τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς. Κατάγγειλαν την πολιτική του υπουργείου που, από την «κλειδαρότρυπα» και με όχημα τις κάμερες, επιχειρεί να επιβάλλει ένα νέο σκληρό καθεστώς αυταρχισμού και σκληρής επιτήρησης της σχολικής ζωής. Ένα συμπληρωματικό εργαλείο για την επερχόμενη αξιολόγηση που στοχεύει τόσο τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών όσο και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων. Οι μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών δημιουργούν ρωγμές στην επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. Αποδεικνύουν ότι η κυβερνητική πολιτική δεν έχει τη καθολική συναίνεση και αποδοχή παρά το κλίμα της «εθνικής ομοψυχίας» που καλλιέργησε η ΝΔ με την ανοχή και στήριξη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ ως το ΚΚΕ.

Τις επόμενες ημέρες είναι ανάγκη να πυκνώσουν οι συλλογικές διαδικασίες σε όλη την έκταση της εκπαίδευσης. Σε όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Με αφετηρία τις σημερινές μαζικές διαδηλώσεις, δάσκαλοι και καθηγητές πρέπει να εντείνουν την κοινή πάλη τους, με διαδηλώσεις και απεργία, ενάντια στα αντιδραστικά και αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

Η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι ανίκητη!

Κάτω τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία!

Ενιαίο Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο Αγώνα!

Υπερασπίζουμε το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το