Μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για τη χώρα και το λαό μας διαμορφώνεται. Πολύ περισσότερο, όταν η κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη συνεχίζει, πειθήνια, την πάγια πολιτική της ελληνικής ολιγαρχίας και όλων των κυβερνήσεών της, υποταγής απέναντι στους ισχυρούς, κατευνασμού και υποχωρήσεων απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα. Όταν μετατρέπει την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, την εμπλέκει στη δίνη των ενισχυόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή και των αμερικανονατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Όταν σκορπίζει ψευδαισθήσεις και εφησυχασμό για την τρέχουσα πραγματικότητα και τους διαγραφόμενους κινδύνους και ταυτόχρονα προστρέχει και εναποθέτει τη «λύση» των προβλημάτων στους ιμπεριαλιστές «προστάτες» της. Όταν, πολύ περισσότερο, παρουσιάζει τους «λύκους» σαν θεματοφύλακες και εγγυητές των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων και συμφερόντων.

Όσο και αν η κυβέρνηση ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να παρουσιάσει την Ελλάδα σαν παράγοντα «σταθερότητας» και «ασφάλειας» και τις εξελίξεις σαν «ευκαιρία αναβάθμισής» της, η πραγματικότητα είναι πως η χώρα μας γίνεται όλο και πιο ευάλωτη. Η ασφυκτικότερη πρόσδεση της Ελλάδας στο αμερικανικό άρμα και την επιθετική τους πολιτική δεν αποτρέπει αλλά τροφοδοτεί επικίνδυνες για το λαό μας εξελίξεις.

Δεν υπάρχει ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα κάτω από την ιμπεριαλιστική ομπρέλα. Μόνο καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, διαρκής απειλή πολέμου και καταστροφής.

Ο κοινός αντιπολεμικός, αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των λαών της περιοχής, η σταθερή καταδίκη του αντιδραστικού εθνικισμού και επεκτατισμού των κυρίαρχων τάξεων, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στην κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και την οριστική απαλλαγή από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά.

Ανακοίνωση τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το