Ανταπόκριση

Μέσα σε συνθήκες αυστηρού lockdown στο Νόμο Αχαΐας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση, η 6η Υ.Π.Ε. και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε ένα κλειστό επικοινωνιακό show εγκαινίασαν την επαναλειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Αυτό το show έρχεται δύο μέρες μετά την διαμαρτυρία των υγειονομικών για την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του Ε.Σ.Υ. από την κυβέρνηση στην 6η Υ.Π.Ε.. Να θυμίσουμε ότι η Καρδιοχειρουργική κλινική που καλύπτει τον πληθυσμό της Δυτικής Ελλάδας και των Ιόνιων Νήσων σταμάτησε να λειτουργεί το 2017 ως συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής της τότε κυβέρνησης, καθώς έφυγε ο Διευθυντής για το Αττικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια η Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. κατήγγειλε τις ελλείψεις σε προσωπικό όχι μόνο για το Νοσοκομείου του Ρίου, αλλά και για όλα τα Κέντρα Υγείας σε Αχαΐα και Ηλεία.

Έξω από το νοσοκομείο του Ρίου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι νοσοκομειακοί γιατροί και φορείς, οι οποίοι κατήγγειλαν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Για να μην χαλάσει η επίπλαστη εικόνα που θέλει να περάσει στην κοινή γνώμη η κυβέρνηση, ο υπουργός μπήκε στην κυριολεξία από την πίσω πόρτα. Επιπρόσθετα, η ΕΣΗΕΠΗΝ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε ότι οι δημοσιογράφοι εμποδίστηκαν από τους υπεύθυνους ασφαλείας του νοσοκομείου στην προσπάθεια τους να καλύψουν την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη μαζικό συλλαλητήριο από τους φοιτητικούς συλλόγους του πανεπιστημίου Πατρών, οι οποίοι ανάρτησαν γιγαντοπανό στο κέντρο της πόλης. Πρέπει να τονίσουμε ότι η διαδήλωση αυτή έγινε με δύο αρνητικούς παράγοντες. Πρώτον, τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία της κυβέρνησης και δεύτερον, το γεγονός ότι το πανεπιστήμιο είναι κλειστό και δεν γίνονται γενικές συνελεύσεις. Αποτέλεσμα ήταν μέχρι τελευταία στιγμή να μην υπάρχει κάποιο επίσημο κάλεσμα για την κινητοποίηση. Παρά αυτά τα εμπόδια η νεολαία ακολουθώντας τις κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την ανατροπή του ψηφισμένου νόμου της Κεραμέως έδωσε δυναμικό παρών. Επίσης, να σημειώσουμε ξανά ότι το γεγονός ότι όλα νεκρώνουν στην πόλη μετά τις 18:00 δεν έδωσε την δυνατότητα στο ΜΑΣ να εφαρμόσει την διασπαστική του τακτική, όπως έχει κάνει στο παρελθόν και αναγκάστηκε να συμφωνήσει σε μία κοινή πορεία.

Η οργάνωσή μας συμμετείχε στην πορεία των φοιτητικών συλλόγων με τρικάκια και αναρτήσαμε μετά το τέλος πανό στην πλατεία Ομόνοιας.

Κ.Ο. Πάτρας του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το