Ανταπόκριση από Πάτρα

Την Πέμπτη 04/02 και την Τετάρτη 10/02 πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα δύο μαζικά συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο της Κεραμέως για την εκπαίδευση. Οι κινητοποιήσεις είχαν πανεκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία καθηγητών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και αριστερές πολιτικές οργανώσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε την αρνητική συγκυρία, καθώς τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε περίοδο εξετάσεων και η τρομοκρατία της κυβέρνησης με πρόσχημα την καταπολέμηση του Κορωνοϊού είναι αρκετά έντονη. Παρόλα αυτά οι επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων φαίνεται πως ξεπέρασαν στην πράξη αυτά τα εμπόδια και αφήνουν μία αγωνιστική παρακαταθήκη.

Στην μαζικότητα των διαδηλώσεων στην Πάτρα έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν την διασπαστική τους τακτική. Αυτό δεν προέκυψε από την δική τους θέληση, αλλά καθώς η πόλη βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων, όλα νεκρώνουν τις απογευματινές ώρες, οπότε εξ αντικειμένου έγινε μία ενιαία κινητοποίηση.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 06/02 με πρωτοβουλία του ΚΚΕ μ-λ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώθηκε μία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των διώξεων συνδικαλιστών και των εξοντωτικών προστίμων. Η κινητοποίηση αυτή συγκέντρωσε μονάχα τα μέλη των οργανώσεων που την εξήγγειλαν και εξαιτίας της έντονης αστυνομικής παρουσίας άλλαξε χώρο διεξαγωγής. Δυστυχώς, φάνηκε έμπρακτα ότι η άποψη που υποτιμά ή ακόμη και προσπερνά τον ρόλο των σωματείων εξαιτίας της κυριαρχίας σε αυτά της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας, έχει περιορισμένα αποτελέσματα σε αντίθεση με τις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις.

Η οργάνωσή μας κάλεσε ανοιχτά και συμμετείχε στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις. Επίσης κάναμε πολιτική παρέμβαση με πανό σε πλατεία της πόλης.

Μ-Λ ΚΚΕ, Κ.Ο. Πάτρας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το