State of Palestine
Diplomatic Representation
Athens

Δελτίο τύπου

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έκαναν έφοδο στο σπίτι του Υπουργού Υποθέσεων της Ιερουσαλήμ Fadi Al-Hidmi και τον προσήγαγαν. Πρόκειται για παράνομη απαγωγή που αντικατοπτρίζει τις συστηματικές διώξεις που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός από το Ισραήλ, ιδίως στην Ιερουσαλήμ. Οι Ισραηλινές αρχές κατοχής έχουν επίσης κλητεύσει τον διοικητή της Ιερουσαλήμ Adnan Ghaith. Αυτές οι συνεχιζόμενες πράξεις παρενόχλησης και εκφοβισμού που απευθύνονται σε νόμιμους Παλαιστίνιους εκπροσώπους και ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού και του Διοικητή, είναι καταδικαστέες και απαράδεκτες. Πρέπει να σταματήσουν.

Καθώς οι ηγέτες του κόσμου συγκεντρώνονται στα Ηνωμένα Έθνη και εκφράζουν την συντριπτική τους ανησυχία για τις παράνομες και μονομερείς ενέργειες του Ισραήλ, το Ισραήλ εξακολουθεί να ενεργεί με μια απεχθή ατιμωρησία, την οποία επιδεινώνει η απουσία σοβαρών συνεπειών για πάνω από μισό αιώνα κατάφωρων παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου και των Παλαιστινιακών ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων. Είναι καιρός να καταστήσουμε το Ισραήλ υπεύθυνο.

Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης η ΑΕ κ. Marwan Toubassi δήλωσε ότι “όλες οι Ισραηλινές ενέργειες που εδραιώνουν αυτή την κατοχή, συμπεριλαμβανομένης της αυθαίρετης κράτησης, των πολιτικών διώξεων, της κατεδάφισης σπιτιών και της αρπαγής της γης είναι παράνομες και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο. Καλούμε τους ηγέτες όλου του κόσμου να μεταφράσουν τις ανησυχίες τους σε συγκεκριμένες πράξεις επιβάλλοντας κυρώσεις στο Ισραήλ μέχρι να παύσει την ακατανόητη συμπεριφορά του και δίωξη του Παλαιστινιακού λαού. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την παύση κάθε μορφής οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ έως ότου σταματήσει την αδίστακτη συμπεριφορά του και να συμμορφωθεί με το νόμο και τις επιταγές της ειρήνης. Ο Πρέσβης Toubassi πρόσθεσε ότι “η μόνη αποδεκτή και νόμιμη πορεία προς την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή είναι ο τερματισμός της Ισραηλινής κατοχής των εδαφών του Κράτους της Παλαιστίνης και να επιτραπεί στον Παλαιστινιακό λαό να ασκήσει το αναφαίρετο και αμετάκλητο δικαίωμά του για Αυτοδιάθεση, την Εθνική Κυριαρχία και Ελευθερία”.

Τέλος.

31, Marathonodromon str. 154 52 P. Psychico , P.Box: 65037 Athens-Greece Tel :2106726061-2 / Fax :2106726064 e-mail: palestinianembassy@falastin.gr/ newsletter@falastin.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το