Την ώρα που οι λαοί πλήττονται από τον κορωνοϊό, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα μονοπώλια τους, ανακαλύπτουν στην νέα πανδημία… τις νέες επενδυτικές και κερδοσκοπικές ευκαιρίες.

Και η μεγαλύτερη ευκαιρία της πανδημίας, για τα φαρμακευτικά μονοπώλια βρίσκεται στο εμβόλιο και το πιθανό φάρμακο για την καταπολέμηση του ιού!

Ο Τραμπ κάλεσε στο Λευκό Οίκο(!) επιστήμονες από το ερευνητικό εργαστήριο CureVac της Γερμανίας που σύμφωνα με δημοσιεύματα παρουσιάζει ισχυρές πιθανότητες να κατασκευάσει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Στην συνάντηση που παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της φαρμακευτικής βιομηχανίας της Αμερικής  ο Τραμπ διεκδίκησε τα αποκλειστικά δικαιώματα του μελλοντικού εμβολίου προς όφελος… των μονοπωλίων των ΗΠΑ.

Όχι βέβαια για να σώσουν τον κόσμο. Αλλά για να κρατούν στα χέρια τους τον αποκλειστικό εκβιασμό της ζωής και του θανάτου απέναντι σε δισεκατομμύρια ανθρώπους! Ώστε να μετατρέψουν τον τρόμο του κορωνοϊού, σε αμύθητα πλούτη για τους γνωστούς μεγιστάνες του πλανήτη. Άλλωστε πριν καν παρασκευαστεί το εμβόλιο, ο Τραμπ έσπευσε να δηλώσει ότι η τιμή του δεν θα είναι προσιτή για όλους!

Σύμφωνα με τους γερμανούς εκπροσώπους της εταιρίας, δεν υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού από τον Τραμπ. Βέβαια μόνο αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι τους κάλεσε στο Λευκό Οίκο απλά για να τους ζητήσει να του παραχωρήσουν το εμβόλιο κατά αποκλειστικότητα… χωρίς αντάλλαγμα.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της Bayer και των άλλων δικών της μονοπωλίων, καταγγέλλοντας την απόπειρα χρηματισμού της CureVac από τις ΗΠΑ, συνομιλεί με τους εκπροσώπους της για να παραμείνει το εμβόλιο σε «γερμανικά χέρια»

Οι φαρμακευτικοί κολοσσοί βρίσκονται σε μια λυσσαλέα κούρσα για την κατοχύρωση του πιθανού εμβολίου. Οι εκπρόσωποι τους, τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κράτη δουλεύουν αγόγγυστα για αυτούς… και όχι βέβαια για τους λαούς τους.

Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη,  ότι στις συνθήκες τρόμου που έχουν διαμορφωθεί, το εμβόλιο θα είναι πολύ… ακριβό. Οικονομική βόμβα για τα δημόσια ασφαλιστικά συστήματα που θα γίνουν τα μεγάλα οικονομικά θύματα των πολυεθνικών. Οικονομική βόμβα και για την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων που δεν θα γίνουν μόνο τα οικονομικά, αλλά και… τα φυσικά θύματα όταν δεν θα μπορούν να το αγοράσουν.

Και κρατάμε τα εξόχως διδακτικά συμπεράσματα από τα αποκαλυπτικά αυτά γεγονότα. Οι ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια τους, θέλουν να μετατρέψουν την επιστημονική ανακάλυψη που θα μπορεί να απαντήσει στην πανδημία, σε ένα εργαλείο υπερεκμετάλλευσης, που θα σημάνει νέα δυστυχία για τους λαούς του πλανήτη. Για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Βασίλης Πετράκης, εκπαιδευτικός, στέλεχος του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το