Περίπου 200 ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι της Εθνικής συμμετείχαν μαζικά στην έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφασίζοντας απεργία την Παρασκευή 29/11, ενάντια στις καταχρηστικές απολύσεις


Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ), «με ένα στόμα, οι περίπου 200 ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι της Εθνικής στο κτήριο της Πειραιώς, αψηφώντας το κλίμα εργοδοτικής τρομοκρατίας συμμετείχαν μαζικά στην έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφασίζοντας απεργία. Είπαν δε το δικό τους φτάνει πια, στις καταχρηστικές απολύσεις και την απαράδεκτη συμπεριφορά, τόσο της Εθνικής όσο και των εταιριών ενοικίασης. 

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ομόθυμα να κηρυχθεί από τον ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. απεργία στην Εθνική, την Παρασκευή 29/11 με παράλληλη διεξαγωγή νέας Γενικής Συνέλευσης, έτσι ώστε να αποφασιστεί η συνέχιση των δράσεων και κινητοποιήσεων του σωματείου με στόχους:

·         Την ακύρωση των απολύσεων και επαναφορά των ενοικιαζόμενων που απολύθηκαν στην εργασίας τους

·         Την διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας

·         Την έναρξη διαλόγου με την ΕΤΕ για την ένταξη των ενοικιαζόμενων στο τακτικό προσωπικό. 

·         Την ελεύθερη ανεμπόδιστη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς

·         Το φραγμό σε απαράδεκτες και μειωτικές συμπεριφορές.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκαν μαζικές απολύσεις (πάνω από 15) ενοικιαζόμενων (οι οποίοι εργάζονται στην τράπεζα μέσα) από την εταιρεία «Icap Outsourcing Solutions».

«Είναι απορίας άξιον τι περικοπές γίνονται, από ανθρώπους που δουλεύουν για πενταροδεκάρες, όταν η Τράπεζα αλλάζει οργανόγραμμα και τοποθετεί κάθε ειδικό συνεργάτη σε θέση Υποδιευθυντή (τουλάχιστον). Αλλά και ποια έργα δήθεν μειώνονται όταν απολύεται κόσμος με γνώση, εξειδίκευση και  εμπειρία  και στις θέσεις τους προσλαμβάνονται νέοι φθηνότεροι υπάλληλοι ή ακριβότεροι “ειδικοί συνεργάτες”», το εύλογο ερώτημα που έθεσε το σωματείο.

Όπως τονίζει, οι εκπρόσωποι της εργοδοδίας λένε πως οι απολύσεις γίνονται τώρα «για να μην στενοχωρηθεί ο κόσμος πριν τα Χριστούγεννα!»…

Επιπλέον, οι απολυμένοι εκφοβίζονται πως αν δεν υπογράψουν δεν θα πάρουν αποζημίωση ή θα πάρουν τα μισά χρήματα.Το σωματείο υπενθυμίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να υπογράψουν διότι έτσι αποδέχονται την απόλυσή τους ως τετελεσμένο γεγονός.

«Και επειδή ειπώθηκε από επίσημα χείλη πως οι απολύσεις γίνονται τώρα για να μην έχουμε στενοχώριες τα Χριστούγεννα, ρωτάμε: Θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν την ισοπέδωση των ζωών μας ανενόχλητοι ή θα φροντίσουμε αν συνεχίσουν το ίδιο βιολί να τους κάτσουν οι κουραμπιέδες στο λαιμό;», κατέληγε η σχετική ανακοίνωση.

Τ.Γ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το