ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ, ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΨΑΧΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – Κ.Υ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ- Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ Κ.Υ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΑΥΛΙΔΑ)
ΣΥΝΟ-ΕΣΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS!

Η κατάσταση στις Δομές Υγείας της Εύβοιας είναι επικίνδυνη για το λαό και τους εργαζόμενους!
Τα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Καρύστου, Κύμης και τα Κέντρα Υγείας σε Χαλκίδα, Ψαχνά, Μαντούδι, Ιστιαία, Αλιβέρι δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Θεραπευτήριο Αυλίδας, δομές ψυχικής υγείας και αποκατάστασης ”φυτοζωούν”.
Η Κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν λύνει τίποτα από τα ουσιαστικά προβλήματα της έλλειψης προσωπικού και της υποχρηματοδότησης, αλλά τα κάνει χειρότερα εμπορευματοποιώντας παραπέρα την υγεία, νομιμοποιεί το “φακελάκι” στα Νοσοκομεία, υλοποιώντας τα απογευματινά, επι πληρωμή χειρουργεία.
Την ώρα που εργαζόμενοι εξοντώνονται από τους εντατικούς όρους δουλειάς και τα πετσοκομμένα μεροκάματα, η κυβέρνηση δίνει δις για πολεμικές δαπάνες.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Δεν ανεχόμαστε το Νοσοκομείο Χαλκίδας να είναι μόνιμα με 100% πληρότητα,να οφείλονται δεκάδες ρεπό και άδειες στους εργαζόμενους. Τα τμήματα να δουλεύουν με προσωπικό κάτω από τα όρια ασφαλούς στελέχωσης! Το 50% των εργαζομένων να είναι με συμβάσεις ομηρίας. Τα Επείγοντα να έχουν μεγάλη αναμονή και ο κόσμος να αγανακτεί!
Δεν ανεχόμαστε το Κ.Υ. Χαλκίδας να είναι ετοιμόρροπο, να μη μπορείς να κάνεις ούτε καρδιογράφημα!
Δεν ανεχόμαστε να μην λειτουργεί ιατρείο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, σε κάθε Δημοτική ενότητα!
Δεν ανεχόμαστε δεκάδες αγροτικά ιατρεία να λειτουργούν σε όλη την Εύβοια χωρίς την απαραίτητη στελέχωση και καθημερινή λειτουργία σε κάθε χωριό.
Δεν ανεχόμαστε στο Κ.Υ. Ιστιαίας, να μην υπάρχουν παθολόγοι, παιδίατρος, οι εφημερίες να είναι συνεχόμενες, το κτήριο να έχει βασικές ελλείψεις σε υλικά και μηχανήματα, να μην έχει ούτε καν ζεστό νερό.
Δεν ανεχόμαστε στο Κ.Υ. στο Μαντούδι να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις υλικών, ακόμα και ράμματα ενώ με δυσκολία να βγαίνουν οι βάρδιες σε νοσηλευτές και σε άλλες ειδικότητες.
Δεν ανεχόμαστε στα Ψαχνά να μετακινούν γιατρούς για να καλύψουν τις εφημερίες του νοσοκομείου Χαλκίδας ή να τους μετακινούν επ’ αορίστου για τη Σκύρο!
Δεν ανεχόμαστε στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας της Καρύστου οι αποχωρήσεις ιατρών του προηγούμενου έτους να μην έχουν αντικατασταθεί. Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού να είναι με συμβάσεις εργασίας, να υπάρχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις, υποστελεχωμένα τμήματα και μεγάλος φόρτος δουλειάς, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού.
Δεν ανεχόμαστε στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας της Κύμης οι αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα την περίοδο του καλοκαιριού, να μην μπορούν να καλυφθούν, με το μισό περίπου προσωπικό να εργάζεται υπό καθεστώς συμβάσεων πάντα με το ερώτημα της ανανέωσης ή μη, ενώ αρκετά ιατρικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα.
Δεν ανεχόμαστε το ΕΚΑΒ σε όλο το νομό να έχει ελάχιστα ασθενοφόρα. Ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους πάνω σε καρότσες αγροτικών.
Δεν ανεχόμαστε το θεραπευτήριο χρόνιων νοσημάτων, στην Αυλίδα να βρίσκεται σε ένα κτίριο ετοιμόρροπο, με ελάχιστο προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες πάνω από 40 θεραπευόμενων. Ενώ η κατάσταση στις δομές ψυχικής υγείας και στο Κέντρο φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης να είναι απαράδεκτη!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ:
● ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΣΤΑ Κ.Υ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
● ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
● ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ, ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ 6 ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
● ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Κ.Υ. ΨΑΧΝΩΝ Η΄ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΔΟΜΗ ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ – ΟΧΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!
● ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου –14ου ΜΙΣΘΟΥ
● ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ “ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ” ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ–ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
● ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ
● ΠΑΡΟΧΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΑΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
● ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ, ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ κ.α. ,ΣΤΟ Κ.Υ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ
● ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ
● ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
● ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ ΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ (ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, ΠΛΩΤΑ) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
● ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
● ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΦΘΗΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το