Οι εργαζόμενοι της Όπερας του Παρισιού απεργούν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις “μεταρρυθμίσεις” του Μacron για το συνταξιοδοτικό, τραγουδούν έξω από το ιστορικό κτίριο της Όπερας της Βαστίλης το “Le Chant des partisans”  (τραγούδι των παρτιζάνων),   τον ύμνο της Γαλλικής Αντίστασης κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεκαπέντε συνολικά παραστάσεις όπερας και μπαλέτου ακυρώθηκαν από τις 5 Δεκεμβρίου εξαιτίας της απεργίας, οι εργαζόμενοι όμως επέμειναν απτόητοι, παρά τις πιέσεις, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το μεγάλο κύμα των απεργών της 17ης Δεκέμβρη σ’ ολόκληρη τη Γαλλία.   

Η 17χρονη Πομ που συμμετέχει στην απεργία, λέει σχετικά: “Η σύνταξη αφορά όλο τον κόσμο. Στην αρχή, οι άνθρωποι αναρωτιούνταν γιατί οι μαθητές των λυκείων κινητοποιούνταν μαζικά ενάντια στις μεταρρυθμίσεις των συντάξεων. Αλλά στην τελική, μας αφορά περισσότερο από τους μεγάλους. Εμείς γεννηθήκαμε μετά το 1975, κι είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι η Νεολαία είναι μαζί με τους εργαζόμενους, τους σιδηροδρομικούς, τους απεργούς. Είναι σημαντικό να βρίσκονται όλοι εδώ, ενωμένοι”

https://youtu.be/JZH4FnE2fwM

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το