Μία ημέρα μετά τις πρώτες ανακοινώσεις για τα αίτια του θανάτου του 26χρονου ακτιβιστή, ο οποίος πέθανε τη Δευτέρα στο σπίτι του στον Βόλο, η οικογένειά του παραθέτει μέσω ανακοίνωσης στη μνήμη του Βασιλείου ορισμένα από τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα ο 26χρονος Βασίλειος Μάγγος είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ και στη συνέχεια υπέστη βασανιστήρια στο αστυνομικό τμήμα.

Με ανακοίνωσή της η οικογένεια του αδικοχαμένου ακτιβιστή καταγγέλλει ότι ο Βασίλειος Μάγγος κατέρρευσε ψυχικά μετά από τον ξυλοδαρμό και τα βασανιστήρια που υπέστη από αστυνομικούς.

Σημειώνει, ακόμη, ότι η σκηνή του ξυλοδαρμού υπάρχει σε βίντεο, όμως ούτε η κυβέρνηση ούτε το κράτος διέταξε κάποια ΕΔΕ για το περιστατικό.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ

Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι το παιδί μας πέθανε.
Γεγονός αδιάψευστο είναι ότι πριν ένα μήνα ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ άγρια και επικίνδυνα για τη σωματική του υγεία.
Η σκηνή του ξυλοδαρμού υπάρχει σε βίντεο που το είδε όλος ο κόσμος.
Γεγονός (μη αποδεικνυόμενο ιατροδικαστικά) είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό, αλλά και τους εξευτελισμούς που υπέστη στο κρατητήριο, κατέρρευσε η ψυχική του υγεία, που μοιραία επηρέασε τις αποφάσεις για τη ζωή του.
Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας κανένας από την κυβέρνηση ,ούτε καν εισαγγελέας από το κράτος, δεν διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τα παραπάνω.
Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί.
Γεγονός είναι ότι η κοινωνία μας δεν είναι δίκαιη.
Γεγονός είναι ότι ο γιoς μας, Βασίλειος Μάγγος, με τους αγώνες του προσπαθούσε να την κάνει καλύτερη!
Η οικογένεια του Βασίλειου Μάγγου

Γιάννης Μάγγος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το