Αντί πινακίου φακής ξεπούλησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και επαίρεται για το “κατόρθωμα”!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, παρουσιάζοντας το “επίτευγμα”, δηλώνει:«Φτάσαμε αισίως στο τέλος μιας μακράς διαδρομής για την ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ΔΕΣΦΑ. Στα πρώτα της στάδια υπήρξε ταραχώδης και με πολλές ανατροπές, αλλά η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να επιλύσει τα ζητήματα συμβατότητας με το κοινοτικό δίκαιο, να εξασφαλίσει ένα σαφώς υψηλότερο τίμημα και να διασφαλίσει ισχυρά δικαιώματα στο Δημόσιο, όπως τον ορισμό της θέσης του προέδρου της εταιρείας», επισημαίνει την «ολοκλήρωση της εξαγοράς του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ από την κοινοπραξία «SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings S.A.» με την καταβολή του τιμήματος των 535 εκατ. ευρώ» και προκαλώντας την κοινή λογική δηλώνει: «Επιτύχαμε μια στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνία, που εντάσσει τον ΔΕΣΦΑ στην ομάδα των ισχυρών της Ευρώπης»!

Επισημαίνουμε ότι πωλητές ήταν το ΤΑΙΠΕΔ για το 31% των μετοχών και τα ΕΛΠΕ για το 35%, τα οποία εισέπραξαν 238,7 εκατ. ευρώ κατ’ αναλογία της συμμετοχής τους.

Ολοκληρώθηκε, λοιπόν, άλλο ένα έγκλημα ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας και μάλιστα κοψοχρονιά. Η υποτελής στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εθελόδουλη κυβέρνηση ξεπουλά την προσοδοφόρα, δημόσια, ενεργειακή περιουσία της χώρας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι και αυτή η εταιρεία είναι κρίσιμη για την ασφάλεια της χώρας.

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το