O Mητροπολίτης Χίου που εκμεταλλεύεται διαρκώς τη θέση του για να διασπείρει ξενοφοβικές απόψεις, με ένα απίστευτο άλμα λογικής βαφτίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες …«ομογενείς των κατακτητών» του νησιού, δηλαδή των Οθωμανών. Ο Μητροπολίτης ή δεν ξέρει να διαβάζει ιστορία ή δεν τον νοιάζει καμιά αλήθεια αρκεί να διασπείρει μίσος και ξενοφοβία.


Ο Μητροπολίτης Χίου, Μάρκος, που έχει και στο παρελθόν προκαλέσει με τη στάση του, ξαναχτυπά στο γνωστό ξενοφοβικό του τέμπο, επιστρατεύοντας τώρα μια πρωτοφανή ανοησία.

Στη Χίο, ως γνωστόν, η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να φτιάξει στο αφιλόξενο οροπέδιο του Αίπους – που «ψήνεται» το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα οι θερμοκρασίες φτάνουν πολύ κάτω από το μηδέν –  ένα από τα τερατώδη κλειστά κέντρα-φυλακές για πρόσφυγες και μετανάστες με χωρητικότητα 5.000+ ανθρώπων.

Στον ίδιο τόπο είχε εκτυλιχθεί το 1912 η «Μάχη του Αίπους», με την οποία έκλεισε η περίοδος της οθωμανική κατοχής του νησιού.

Συνδέοντας λοιπόν τα δύο άσχετα μεταξύ τους γεγονότα, ο Μητροπολίτης, αντί να καταδικάσει την πρόθεση της κυβέρνησης να φτιάξει μια τεράστια φυλακή για συνανθρώπους μας, προέβη στην απίστευτη δήλωση,  στη διάρκεια δοξολογίας στο χωριό Καρυές, ότι: «Η ηρωική μάχη του Αίπους, καθιστούν εμάς υπευθύνους, εκεί όπου χύθηκαν αίματα ηρώων και σκορπίστηκαν οστά ηρώων, να μην επιτρέψουμε ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά να ξαναπατήσουν τα πόδια των ομογενών των τότε κατακτητών» (!)

Το …επικολυρικά ανιστόρητο παραλήρημα Μάρκου δεν είναι καθόλου «αθώο»: αναπαράγει το ακροδεξιό αφήγημα περί «εισβολής» και «εποικισμού» από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, δίνοντας μια ακόμη γερή σπρωξιά στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το