Με συγκέντρωση στο Μοναστηράκι και πορεία στην Ομόνοια ξεκίνησε η καμπάνια του Μ-Λ ΚΚΕ ενάντια στην φτώχεια, την ακρίβεια και την καταστολή.

Μπροστά στον επερχόμενο δύσκολο χειμώνα η κυβέρνηση της ΝΔ εμπαίζει το λαό με ψευτοεπιδόματα και ψευτοαυξήσεις που εξανεμίζονται από τη μια μέρα στην άλλη.
Με τον πληθωρισμό να καλπάζει, με τις πρωτοφανείς αυξήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε όλα τα προϊόντα, τα κυβερνητικά ψίχουλα δεν είναι παρά ασπιρίνες για τον καρκίνο.

Δεν είναι παρά τα περισσεύματα από το φαγοπότι που πλουσιοπάροχα προσφέρει η κυβέρνηση στους παρόχους της ενέργειας και σε όλο το μεγάλο κεφάλαιο, με ενισχύσεις και δώρα βγαλμένα από τη βαριά φορολογία του λαού.
Τα ψίχουλα προς το λαό είναι τα περισσεύματα από τα κολοσσιαία ποσά που δαπανώνται για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την ξένη πολεμική βιομηχανία, για την εξαγορά της εύνοιας και της «προστασίας» των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Ενώ απέναντι στο λαό προβάλλεται ο κίνδυνος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού και του λεφτόδεντρου που δε βρέθηκε ακόμη.

Η ενεργειακή κρίση δεν είναι αποτέλεσμα του πολέμου, όπως λέει η κυβέρνηση, όσο και αν παροξύνεται από τον πόλεμο. Είναι αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της αγοράς της ενέργειας, της εισαγωγής της στα χρηματιστήρια, είναι η πολιτική της απολιγνιτοποίησης που επέβαλαν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια για τα κέρδη της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της πρόσδεσης της κυβέρνησης στο άρμα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, έξω από κάθε πραγματικό εθνικό συμφέρον.

Ούτε η απειλή της επισιτιστικής κρίσης είναι αποτέλεσμα του πολέμου, όσο και αν οξύνεται από αυτόν, αλλά είναι συνέπεια των μνημονιακών νόμων και της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επέβαλαν στη χώρα μας οι ξένες δυνάμεις και οι ελληνικές κυβερνήσεις πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση, ιδιαίτερα στο διάστημα της πανδημίας, υποβοηθούμενη από τη στάση συμμόρφωσης των ψευτοαριστερών δυνάμεων, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, προώθησε σειρά αντιλαϊκών και αντιδραστικών μέτρων. Με αιχμή το νόμο Χατζηδάκη, για την κατάργηση του οχτάωρου, το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, το χτύπημα των σωματείων, τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, αλλά και για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, την πανεπιστημιακή αστυνομία, την ενίσχυση του αυταρχισμού και της καταστολής του λαϊκού κινήματος.
Και στο ίδιο πλαίσιο του δυσώδους εκφασισμού της δημόσιας ζωής αποκαλύπτονται για άλλη μια φορά οι 15.000(!) «νόμιμες» τηλεφωνικές υποκλοπές του κράτους και η σκοτεινή λειτουργία των ξένων και εγχώριων παρακρατικών μηχανισμών.

Απέναντι στην πολιτική της πείνας και της παγωνιάς, της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού, για το λαό δεν υπάρχει κανείς άλλος δρόμος έξω από το δρόμο του παλλαϊκού ανυποχώρητου αγώνα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την οργανωμένη μαζική κινητοποίηση με μοχλό πάλης τα συνδικάτα για αυξήσεις πραγματικές στους μισθούς, στις συντάξεις, για δραστική μείωση της βαριάς φορολογίας, για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και του αντιδραστικού αυταρχικού πλαισίου, για την απόκρουση και ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής. Να ενισχύσει τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα στρατιωτικά επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και να απαιτήσει να φύγουν οι αμερικάνικες βάσεις και όλα τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα από την Ελλάδα, για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Κόντρα στις συμβιβαστικές αντιλήψεις των ηγεσιών του συνδικαλιστικού κινήματος.
Κόντρα στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες των ψευτοαριστερών κομμάτων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ για να ανταποκριθεί σε αυτήν την ανάγκη ξεκινά πανελλαδική καμπάνια στην Αθήνα, τον Πειραιά και την επαρχία με εξορμήσεις, διακίνηση αφίσας και προκηρύξεων. Με στόχο την αποκάλυψη, την καταγγελία των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, την ενίσχυση του πανεργατικού-παλλαϊκού αγώνα για την απόκρουσή τους, την οργάνωση αντιϊμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στις στρατιωτικές συμφωνίες της κυβέρνησης και την εμπλοκή της στον πόλεμο.

Από το Ηράκλειο Κρήτης, την Ικαρία, τα Γιάννενα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα ως τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη, τη Φθιώτιδα, τη Μαγνησία και την Αχαΐα, τα μέλη του Μ-Λ ΚΚΕ και της νεολαίας με αγωνιστικό παλμό θα βρεθούν ξανά στο δρόμο του αγώνα δίπλα στους εργαζόμενους για να προπαγανδίσουν και να παλέψουν τα εργατικά αιτήματα και τους στόχους πάλης του λαϊκού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με την αγωνιστική παρουσία τους σε συγκεντρώσεις, πικετοφορίες και διαδηλώσεις με την προκήρυξη, με πανό και αφίσες.

Πανεργατικός – παλλαϊκός αγώνας

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το