Ξεκίνησε η πείνα του κορωνοϊού στη Βρετανία – 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι δεν έφαγαν

Πείνα εξαιτίας των συνεπειών του κορωνοϊού εξαπλώνεται στη Βρετανία. Η βρετανική Daily Mail κάνει λόγο για «κρίση πείνας», καθώς 1,5 εκ. κάτοικοι της Βρετανίας δεν έφαγαν τίποτα επί ένα 24ωρο εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας που επιβλήθηκε για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Βρετανοί έχασαν κάθε εισόδημα από όταν ξεκίνησε η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γίνονται εκκλήσεις για διανομή φαγητού (συσσιτίου) στα σπίτια των πολιτών που έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό.

Περίπου 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι ανέφεραν ότι πέρασαν μια ολόκληρη μέρα χωρίς φαγητό. Εξαιτίας των δρακόντειων μέτρων που εισήχθησαν πριν από τρεις εβδομάδες, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας, ξέμειναν από αποθηκευμένα τρόφιμα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που διενήργησε το YouGov για λογαριασμό του Ιδρύματος Τροφίμων και της Επιτροπής Τροφίμων, Γεωργίας και Υπαίθρου (FFCC), το 6% του πληθυσμού -πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι- έχουν κάποιον στο σπίτι τους που εξαιρείται από το δείπνο και περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δήλωσαν ότι έχασαν όλο το εισόδημά τους ως αποτέλεσμα της απομόνωσης.

Το Ίδρυμα Τροφίμων κάλεσε τη βρετανική κυβέρνηση να υποστηρίξει την τοπική αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση των συστημάτων κοινωνικής πρόνοιας και την παροχή συσσιτίου στους ανθρώπους που μένουν σπίτι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Λίβερπουλ, το οποίο καταγράφει αύξηση 150% στις επιχορηγήσεις έκτακτης ανάγκης που δίνονται στους ανθρώπους χωρίς φαγητό ή χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με τον Guardian.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το