Τέλη Μάρτη η εισαγγελία της περιοχής Νυρεμβέργης-Φιρτ ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του MLPD για το δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα του, από το …2014(!), άρθρο με τίτλο: «Χολομόντορ – το παραμύθι της γενοκτονίας του Στάλιν στην Ουκρανία».
Στο συγκεκριμένο άρθρο καταρρίπτονταν το αντικομμουνιστικό ψέμα, ότι δηλαδή ο λιμός στην Ουκρανία ήταν ενταγμένος σε σχέδιο του Στάλιν, ώστε να εκκαθαρίσει εκατομμύρια Ουκρανών και να διαπράξει γενοκτονία! Αντίθετα, προβαλλόταν ο πραγματικός υπαίτιος του λιμού, που πράγματι προκλήθηκε τον χειμώνα 1932-33: οι φυσικές καταστροφές και η πολιτική των κουλάκων (μεγαλοαγροτών), οι οποίοι σκότωναν τα ζώα και έκαναν σαμποτάζ, ακριβώς για να προκαλέσουν λιμό, με σκοπό να χτυπήσουν τη σοβιετική εξουσία, η οποία βεβαίως και στήριζε τους φτωχομεσαίους αγρότες και όχι τους ίδιους.
Ποιο το τυπικό «έγκλημα» του MLPD; Ότι παραβιάζει το άρθρο 130 του Γερμανικού Ποινικού Κώδικα, διότι «υποκινεί σε μίσος» και «προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»!
Αυτό το άρθρο χρησιμοποιείται απέναντι στους αρνητές του Ολοκαυτώματος, τους Ναζί δηλαδή, καθώς έγκλημα θεωρείται και μόνο η άρνησή του. Τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο, προστέθηκε και η παράγραφος 5 στο άρθρο 130, στην οποία εντάσσονται οι αρνητές των γενοκτονιών γενικά. Το ίδιο χρονικό διάστημα, το Γερμανικό Κοινοβούλιο αναγνώρισε τον ουκρανικό λιμό του 1932-33, ως… «γενοκτονία του Στάλιν»! Στην ίδια κατεύθυνση, μέσα Δεκεμβρίου, υιοθετήθηκε αντίστοιχο αντικομμουνιστικό ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Οι Γερμανοί επαναστάτες βρίσκονται διωκόμενοι με αυτή τη διάταξη περί… «άρνησης γενοκτονίας»!
Ποιο είναι το πραγματικό έγκλημα; Η υπεράσπιση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και της Σοβιετικής Ένωσης! Διότι οι ιμπεριαλιστές και οι αστικές τάξεις θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία, να σβήσουν από τη συλλογική μνήμη τις κατακτήσεις των λαών στον σοσιαλισμό, τον πρωτοπόρο ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στην Αντιφασιστική Νίκη. Θέλουν να εξισώσουν το κομμουνιστικό κίνημα με τον φασισμό, για να το αμαυρώσουν στα μάτια των λαών σήμερα. Για αυτό και τα συνεχή αντικομμουνιστικά ψηφίσματα της ΕΕ φαίνεται να εφαρμόζονται με ιδιαίτερη μανία στη Γερμανία και όχι μόνο.
Στις μισές χώρες της «δημοκρατικής» Ευρώπης απαγορεύονται τα κομμουνιστικά σύμβολα και οργανώσεις. Σε χώρες της ΕΕ φυλακίζονται επαναστάτες. Εκεί που δεν απαγορεύονται οι κομμουνιστικές οργανώσεις, τίθενται εμπόδια στη δράση τους. Την ίδια στιγμή, ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα, οι πραγματικοί «υποκινητές μίσους» κατά των προσφύγων και των λαών, απολαμβάνουν τη χρηματοδότηση με εκατομμύρια από την ίδια την ΕΕ, από τα ξεχωριστά της κράτη και από ολιγάρχες της.
Στην ίδια τη Γερμανία, είναι διαρκές το κυνήγι των επαναστατών, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Καταδίκη των κομμουνιστών Τούρκων μελών της ATIK (Συνομοσπονδία των Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) ως «τρομοκρατών»-μελών του TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας /Μαρξιστικό Λενινιστικό). Ποινικές διώξεις, έρευνες και αποστέρηση δικαιωμάτων σε βάρος ηγετικών στελεχών του MLPD. Απαγόρευση δράσεών του. Τώρα, για ακόμα μια φορά βρίσκεται στο στόχαστρο του γερμανικού αστικού κράτους.
Η ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και των κομμουνιστικών οργανώσεων αποδεικνύει περίτρανα ότι η ιστορία δεν τελείωσε. Οι ιμπεριαλιστές και οι αστικές τάξεις, στα πλαίσια της πολιτικής του χτυπήματος των δημοκρατικών δικαιωμάτων, θέλουν να χτυπήσουν ιδιαίτερα τους κομμουνιστές. Γιατί ξέρουν ότι από το κομμουνιστικό κίνημα απειλούνται. Γιατί αργά ή γρήγορα, οι λαοί με το κομμουνιστικό κίνημα θα ξανακοιτάξουν στα μάτια τους εκμεταλλευτές τους.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα αυτή αντικομμουνιστική δίωξη σε βάρος του MLPD. Καταγγέλλει την αντικομμουνιστική παραχάραξη της ιστορίας από την ΕΕ, την εξίσωση φασισμού-κομμουνισμού. Καταγγέλλει κάθε δίωξη σε βάρος των Γερμανών επαναστατών και δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό τους.

Το κείμενο βασίζεται σε πληροφορίες από το «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ MLPD» και σε ανάρτηση της ιστοσελίδας της Rohte Fahne, εφημερίδας του MLPD (https://www.rf-news.de/), στις 30/03/2023.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το