Σταματά την Κοινωφελή Εργασία ο ΟΑΕΔ, καθώς δεν θα εκδώσει νέο πρόγραμμα το 2021. Πάνω από 36.000 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο, αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που γέννησε ο κορονοϊός.

Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2020 του ΟΑΕΔ αφορά ευπαθείς ομάδες πολιτών, με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια ανέργους κλπ., οι οποίοι μάλιστα δεν θα θεμελιώσουν ούτε επίδομα ανεργίας.

Αυτό ακριβώς το πρόγραμμα είναι που επιλέγει να καταργήσει η κυβέρνηση, την ώρα που πριμοδοτεί μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη του κεφαλαίου, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν με ισχνά επιδόματα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, «υπάρχει άμεσος κίνδυνος ιδιωτικοποίησης πλήθους υπηρεσιών των δήμων προς ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς τη νέα κοινωφελή, καθώς θα απομακρυνθούν οι 36 χιλιάδες και πλέον εργαζόμενοι που στελεχώνουν το πράσινο, την καθαριότητα, την συντήρηση κοινοχρήστων χώρων στους Δήμους». Και προσθέτει: «Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μείωσης των εισφορών στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης και της δήθεν αύξησης των 3 ευρώ…», τονίζοντας παράλληλα ότι η μείωση των εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ, όπως και η επακόλουθη μείωση των πόρων του Οργανισμού, αρχίζουν ήδη να δίνουν ορατά βλαπτικά αποτελέσματα.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το