Ένας πρωτοφανής όγκος αμερικανονατοϊκών δυνάμεων καταφτάνουν αυτές τις μέρες στην Αλεξανδρούπολη για μια τεράστιας κλίμακας εκπαίδευση με την επωνυμία DEFENDER EUROPA 2021, που μυρίζει μπαρούτι και διαμορφώνει «σκηνικό πολέμου».

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στην εκπαιδευτική άσκηση DEFENDER EUROPA 2021 θα συμμετέχουν 26 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ οι ασκήσεις της θα διενεργηθούν σε 14 χώρες: σε Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Γερμανία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Κροατία, Εσθονία, Κόσσοβο, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Βόρεια Μακεδονία. Η εκπαίδευση αυτή απροκάλυπτα στρέφεται στη Ρωσία, ενώ ταυτόχρονα στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα προς την Κίνα, που η πολύπλευρη επιρροή της -αν και όχι θορυβώδης- μεγαλώνει διαρκώς, περνά μέσα από διάφορα κανάλια και αυξάνει επικίνδυνα για τους αμερικάνους ανταγωνιστές της.

Οι κινήσεις αυτές -των εντυπωσιακών εκπαιδεύσεων αλλά και της στρατηγικής σημασίας- είναι σε πλήρη αρμονία με τις δηλώσεις του νέου αμερικανού προέδρου Μπάιντεν, τους βομβαρδισμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Συρία, την αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στην Ευρώπη. Διαμορφώνουν κλίμα μεγαλύτερης όξυνσης και σκηνικό πολεμικών συγκρούσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές έχουν μετατρέψει την Αλεξανδρούπολη -και την περιοχή του Έβρου γενικότερα- σε ορμητήριο και επίκεντρο των επιχειρήσεων των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων και ταυτόχρονα σε στόχο των ανταγωνιστών αντιπάλων τους. Η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε βασικό κέντρο των επιχειρήσεων και των σχεδιασμών τους στη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα να βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας μας στα θανατηφόρα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια.

Ήδη την Τετάρτη 24/2, κατέφτασε μια νέα φουρνιά αμερικανών στρατιωτών και φονικών πολεμικών μέσων με το τεράστιων διαστάσεων φορτηγό πλοίο του αμερικανικού στόλου «Endurence», το οποίο ελλιμενίζεται στην Αλεξανδρούπολη. Οι δυνάμεις αυτές ενωμένες με άλλες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, που ήδη βρίσκονται και στρατοπεδεύουν στη Β. Ελλάδα, θα διασχίσουν την πόλη και άλλα οδικά δίκτυα του ΄Εβρου κατευθυνόμενες προς βορρά για να συμμετέχουν σε γυμνάσια με στόχο τη Ρωσία.

Εντωμεταξύ στο λιμάνι ξεφορτώνονται και συναρμολογούνται εξαρτήματα όπλων και τμήματα εξοπλισμών που στέλνονται στη Ρουμανία, με δρομολόγια και στάσεις για συναρμολόγηση που έχουν σχεδιαστεί προηγούμενα. Εκτός από τις εκπαιδευτικές επιχειρήσεις, οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν την Αλεξανδρούπολη και την περιοχή του Έβρου για ασκήσεις με διευρυμένο επίκεντρο τα Βαλκάνια και ιδιαίτερο κομβικό ρόλο την Ελλάδα.

Η αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και ορισμένων υποδομών δεν έχουν προγραμματιστεί, δεν έχουν σχεδιαστεί και δεν εκτελούνται με βάση τις εθνικές στρατιωτικές ανάγκες και την άμυνα της χώρας μας αλλά με βάση τους αμερικανονατοϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Οι υποδομές, η διάταξη και οι στόχοι τους δείχνουν τη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα είναι στο γεωστρατηγικό τους στόχαστρο και η Ανατολική Μεσόγειος.

Ο «στρατηγικός διάλογος» του ΣΥΡΙΖΑ, που υπόγραψε το 2019 και η ΝΔ, και η προοπτική της παραπέρα διεύρυνσής του ανοίγει ακριβώς το δρόμο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε μια στρατιωτική βάση και ένα στρατιωτικό ορμητήριο του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού και εξυπηρετεί μόνο τα γεωστρατηγικά του συμφέροντα.

Δελτίο τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το