Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας. Κραυγή αγωνίας από τους υγειονομικούς. Ράντζα παντού, προσωπικό κουρασμένο και μια κυβέρνηση που… σφυρίζει αδιάφορα και ανάβει κεράκια.

Εφημερίες τρόμου στα νοσοκομεία με αποκλειστικά υπεύθυνη την κυβέρνηση που έχει αφήσει γυμνό το δημόσιο σύστημα Υγείας ενώ είχε τον χρόνο να προετοιμαστεί. Δραματικές οι εικόνες που περιγράφει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Και δεν είναι το μόνο…

«Είχαμε μια δύσκολη νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου, πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» επισήμανε η κ. Παγώνη περιγράφοντας γλαφυρά την κατάσταση που βιώνει το «Γεννηματάς» και τα χειρότερα έπονται.

Η φωτογραφία που έδειξε ο ΣΚΑΪ είναι από το Γεννηματάς και την έχει τραβήξει συγγενής ασθενούς από περιστατικά non COVID screenshot/ΣΚΑΪ

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε μεγαλώνοντας την αγωνία για μια πιθανή κατάρρευση του συστήματος Υγείας. «Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι είναι φοβερό» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Ξέρεις, συνέχισε τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν, ανέφερε σε δραματικούς τόνους.

Η κ. Παγώνη έκανε έκκληση για καθολικούς εμβολιασμούς. «Τα COVID που μπήκαν στο Γεννηματάς είναι ηλικίας 28 – 45. Ήταν ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι», είπε. 

«Τα χειρότερα είναι μπροστά μας»

Τα «καμπανάκια» από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ είναι ηχηρά και το μέλλον δυσοίωνο.

«Είναι τόσο πιεστική η κατάσταση και τα χειρότερα είναι μπροστά μας (…). Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν» σημείωσε, προειδοποιώντας πως «μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις».

Θυμίζουμε πως ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, το Σάββατο, προχώρησε σε μια δραματική αποκάλυψη αναφέροντας πως λιγότερες από 10 κλίνες ΜΕΘ COVID είναι διαθέσιμες σε όλη την Αττική. «Άρχισαν να φρακάρουν οι ΜΕΘ και στην Αττική. Καλή μας τύχη» έγραψε ο Πάνος Παπανικολάου στο Twitter.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι πλέον 470 από 459 την προηγούμενη ημέρα. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 382 (81,28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 88 (18,72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Από τα δεδομένα που έχουμε  στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη και σαν να μην ελπίζει στις κυβερνητικές παρεμβάσεις υποστήριξε: «Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο»

Γονάτισαν… 

Θυμίζουμε πως χθες, Κυριακή, μέλη της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Νίκος Νταφούλης, προχώρησε σε βαρύτατες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης επιρρίπτοντάς της την ευθύνη για το «τέταρτο κύμα και την τέταρτη ήττα».

Στη Θεσσαλονίκη ο εφιάλτης έχει επιστρέψει με σχεδόν όλες τις κλίνες ΜΕΘ κατειλημμένες.

πηγή: efsyn.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το