Πόνεσαν πολύ κυβερνητικοί παράγοντες και γενικά οι στυλοβάτες του πολιτικού συστήματος από τη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις PISA που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωσή τους σε δεκάδες σχολεία, κυρίως της Α/θμιας εκπαίδευσης. Η Ντόρα Μπακογιάννη με χαρακτηρίζει τους εκπαιδευτικούς παράσιτα- ανεύθυνους και αγράμματους στην παρακάτω ανάρτηση:

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Ντόρα Μπακογιάννη @Dora_ @Dora_Bakoyannis Ακολουθήστε Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παρασιτικής Ελλάδας που μας κρατάει πίσω, από τους (ελπίζω λίγους) εκπαιδευτικούς που εμποδίζουν σήμερα τη διεξαγωγή των εξετάσεων PISA. Τι μήνυμα δίνουν οι συγκεκριμένοι <<λειτουργοί>> στους μαθητές τους; Πόσο στενά, ανεύθυνα κι αγράμματα σκέφτονται οι άνθρωποι που μαθαίνουν στα παιδιά μας πώς να σκέφτονται; 4:00 2024 49,4 χιλ. Προβολές 37 90 90Παραθέσεις Ιαραθέσε"

Να χαρακτηρίζουν «παράσιτα» τους εκπαιδευτικούς όσοι έχουν πλουτίσει χωρίς να έχουν ιδρώσει, οι γόνοι από τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά τζάκια είναι παραπάνω από προκλητικό.

«Ξεχνά» η Ντόρα και οι όμοιοί της ότι οι αποφάσεις για τη συγκεκριμένη στάση εργασίας ήταν με ομόφωνες ή είχαν τη συντριπτική πλειοψηφία στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τα σωματεία!

«Ξεχνά» η Ντόρα και οι εκφραστές της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση ότι η στάση εργασίας ήταν μια μάχη ενάντια στην αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση και την ιδιωτικοποίηση – διάλυση της εκπαίδευσης. Μάχη για την προάσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της.

Παρά την (για πολλοστή φορά) προσφυγή του υπουργείου Παιδείας στα δικαστήρια για να κρίνει παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, παρά τις νέες απειλητικές εγκυκλίους του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ και το κλίμα εκφοβισμού που από διάφορες πλευρές έγινε προσπάθεια να καλλιεργηθεί, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς σε όλη τη χώρα γύρισαν την πλάτη σε όλους αυτούς που επιβουλεύονται το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και ακύρωσαν στην πράξη και την τρίτη (από το 2022) προσπάθεια επιβολής των πανελλαδικών εξετάσεων τύπου “PISA” που διεξάγονταν χθες στη Στ’ Δημοτικού και την Γ’ Γυμνασίου 660 σχολείων όλης τη χώρας.

Ας μάθει η Ντόρα και οι όμοιοι της ότι ακόμα και οι μαθητές ξεσηκώθηκαν. Σε σχολείο στην Κέρκυρα κανένας μαθητής δεν προσήλθε στις εξετάσεις, δίνοντας ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στην κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση των σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές, χωρίς να καμφθούν από τις απειλές και την τρομοκρατία που εξαπέλυσε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ, ακύρωσαν τις εξετάσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

 Δραπανι-φόρος

πηγή: drepani.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το