Πολιτιστικός Σύλλογος Καλύμνου ‘Η Πρόοδος’
Ομάδα Αλληλεγγύης
ΝΤΡΟΠΗ

Ντροπή και αποτροπιασμό προκαλεί το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, για σκάφος του λιμενικού που έχει ως έδρα την Κάλυμνο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα και τις, δυστυχώς, αδιάσειστες εικόνες βίντεο που προβάλλεται από το BBC, διεθνή ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σκάφος έχει έδρα το λιμάνι της Καλύμνου και επανδρώνεται, κατά συνέπεια, από άνδρες που υπηρετούν στο λιμενικό σώμα Καλύμνου.
Αδυνατούμε να πιστέψουμε, πως είναι δυνατό, άνθρωποι που ορίστηκαν να εξασφαλίζουν τον ασφαλή ελλιμενισμό κάθε σκάφους και την ασφάλεια των επιβατών του, έφτασαν στο σημείο να κυκλώνουν με μεγάλη ταχύτητα και επικινδυνότητα φουσκωτές βάρκες με κυνηγημένους ανθρώπους, να χτυπούν με λοστούς και να πυροβολούν.


Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως οι άνωθεν εντολές, “στο ψαχνό”, βρήκαν δίπλα μας πειθήνιους εκτελεστές ή ακόμη χειρότερα “υπερβάλλοντα ζήλο”, τη στιγμή που ακόμη και η Frontex, όχι μόνο δεν υιοθετεί αλλά καταδικάζει τέτοιες πρακτικές.
Καταδικάζουμε και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας.
Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας στους κυνηγημένους από τον πόλεμο και την πείνα ανθρώπους.
Θα συνεχίσουμε αυτό που επιβάλλει η στοιχειώδης ανθρωπιά, για να μη φτάσουμε στο σημείο, να ντρεπόμαστε και για τον εαυτό μας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το