Αρνητικά τοποθετήθηκε το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας της προσφυγής της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κατά της απόφασης που εξαιρούσε τους γιατρούς του ΕΣΥ από τη χορήγηση αναδρομικών, παρ’ όλο που έχουν κριθεί παράνομες και αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν στους μισθούς τους το 2012.

Στην παραπάνω καταγγελία προέβη η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ, χαρακτηρίζοντας τη στάση του υπουργείου Οικονομικών «αποκαλυπτική των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης αναφορικά με την χορήγηση των αναδρομικών».

Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι γιατροί αναφέρουν ότι τους «έγινε σαφές ότι η κάλυψη των αναγκών του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμους γιατρούς δεν χωράει στα κυβερνητικά παραμύθια “της επιστροφής στην κανονικότητα” και “της εξόδου από τα μνημόνια”».

Όπως ο ίδιος ο υπουργός «με κυνικό τρόπο ομολόγησε», σημειώνουν, δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάλυψη των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων, ενώ για μία ακόμη φορά απέρριψε το αίτημα της Ομοσπονδίας για προκήρυξη ισάριθμων θέσεων μόνιμων γιατρών στις αντίστοιχες ειδικότητες, τμήματα και κλινικές που υπηρετούν οι συνάδελφοι τους επικουρικοί και που αποδεδειγμένα καλύπτουν μόνιμες ανάγκες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι οι υπηρετούντες σήμερα επικουρικοί γιατροί θα απολυθούν μόλις λήξει η σύμβαση τους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προαναγγέλλουν ότι θα απαντήσουν στην «κοροϊδία της κυβέρνησης» με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το