Να μην υπάρξει παράταση των αναστολών και να επιστρέψουν στην εργασίας τους οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί, ζητά το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Ο Σύλλογος έστειλε επιστολή στους βουλευτές του νομού Λασιθίου, Ι. Πλακιωτάκη και Ε. Θραψανιώτη, ζητώντας την παρέμβασή τους σχετικά με το υποσυζήτηση στη Βουλή του σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται πολλές ρυθμίσεις σχετικά με τα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων δύο ρυθμίσεις που ο Σύλλογος θεωρεί πολύ σοβαρές. Η πρώτη αφορά τις αναστολές εργασίας, με τους εργαζομένους του νοσοκομείου να ζητούν από τους βουλευτές Λασιθίου να παρέμβουν προκειμένου να μην υπάρξει παράταση των αναστολών και να επιστρέψουν στην εργασίας τους οι συνάδελφοί τους οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί με δύο rapid τεστ την εβδομάδα, όπως ισχύει και στο υπόλοιπο δημόσιο.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Σύλλογος, «επειδή στη φάση που βρίσκεται η πανδημία, με τη μετάδοση να αφορά πλέον και στους εμβολιασμένους (από την αρχή του χρόνου έχουν νοσήσει 70 πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου) αντικειμενικά δεν υφίστανται λόγοι προστασίας της δημόσιας υγείας που να δικαιολογούν τη συνέχιση αυτού του μέτρου».

Η δεύτερη ρύθμιση αφορά τη δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας των δημόσιων δομών υγείας. Ο Σύλλογος ζητά την παρέμβαση των βουλευτών προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να καταργηθεί το συγκεκριμένο εδάφιο από το άρθρο 63 παρ.1 του νόμου 4430/2016 και να μπορούν τα νοσοκομεία να προκηρύξουν ξανά συμβάσεις ΙΔΟΧ σε καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη, και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία να δοθεί δυνατότητα παράτασης των εν ισχύ συμβάσεων ως 31/12/2022.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το