Θύμα των τελευταίων εχθροπραξιών στη Δυτική Όχθη έπεσε τη Δευτέρα ο 17χρονος Παλαιστίνιος Ομπάιντα Ακράμ Αμπντουραχμάν Τζαουάμπρα, που έγινε γνωστός από το ντοκιμαντέρ «Obaida» της οργάνωσης Defense for Children International-Palestine. 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο www.dci-palestine.org, ο Ομπάιντα δέχθηκε πυρά στο στήθος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην είσοδο προσφυγικού καταυλισμού στην περιοχή  Αλ-Αρούμπ κοντά στη Χεβρώνα. 

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται η οργάνωση για τα παιδιά της Παλαιστίνης, ανέφεραν ότι ένας Ισραηλινός στρατιώτης τον πυροβόλησε από απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Επιπλέον, οι ισραηλινές δυνάμεις εμπόδισαν την είσοδο ασθενοφόρου στον προσφυγικό καταυλισμό που επρόκειτο να παραλάβει τον 17χρονο Ομπάιντα κι έτσι ο νεαρός διακομίστηκε με ΙΧ σε ιατρικό κέντρο στην πόλη Beit Fajjar. Εκεί όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με πληροφορίες της οργάνωσης Defense for Children International-Palestine. 

Ο Ομπάιντα είναι ο τέταρτος Παλαιστίνιος έφηβος που σκοτώθηκε από ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη φέτος.

Το 2018 ο Ομπάιντα συμφώνησε να είναι ο πρωταγωνιστής μιας ταινίας μικρού μήκους, σε παραγωγή της οργάνωσης DCIP. Το φιλμ εστιάζει στην εμπειρία του Ομπάιντα ως Παλαιστίνιου παιδιού ου συνελήφθη απ’ τις ισραηλινές δυνάμεις και οδηγήθηκε στα στρατιωτικά δικαστήρια του Ισραήλ. 

Για πρώτη φορά είχε συλληφθεί στα 14 του χρόνια. Ακολούθησε άλλη μια σύλληψη και φυλάκιση τον επόμενο χρόνο. Όπως τα περισσότερα παιδιά που έχουν συλληφθεί στη Δυτική Όχθη, ο Ομπάιντα κατηγορήθηκε για ρίψη πετρών προς τους Ισραηλινούς.
 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το