Τραγικός είναι ο απολογισμός, έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολικό συγκρότημα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αρχές, δύο μαθητές (μια 16χρονη και ένας 14χρονος) σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι τρεις έφηβοι τραυματίστηκαν (δύο κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών και ένα αγόρι επίσης 14 ετών), όταν ένας 16χρονος, επίσης μαθητής, ντυμένος στα μαύρα, άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο. 

Στη συνέχεια, ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με το όπλο του (ένα ημιαυτόματο 45άρι) και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

AP PHOTO

Ο 16χρονος έβγαλε το όπλο από το σακίδιό του και άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του, κρατώντας την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του, είπε ο Κεντ Ουίτζενερ, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες. Οι αρχές τόνισαν ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για τα κίνητρα ή την ιδεολογία τού δράστη.

Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα στο Λύκειο Saugus, στην περιοχή Σάντα Κλαρίτα. 

Η σημερινή επίθεση είναι το 85ο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολικούς χώρους από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το Everytown, μια ομάδα ακτιβιστών που αγωνίζονται για να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι περί οπλοκατοχής. Φέτος είναι επίσης η 20ή επέτειος από τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν του Κολοράντο, όπου δύο έφηβοι σκότωσαν 12 μαθητές και έναν καθηγητή και τραυμάτισαν άλλους 20 ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το