Ανακοίνωση Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) για την Πρωτομαγιά

Να τιμήσουμε αγωνιστικά την εργατική Πρωτομαγιά!

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν αγωνιστικά και ενωτικά στο κάλεσμα της Πρωτομαγιάς, τιμώντας τους διεθνείς και εγχώριους εργατικούς αγώνες του χθες, προασπίζοντας τις κατακτήσεις και διεκδικώντας τα δικαιώματά μας στο σήμερα.

Οι αρχαιολόγοι βιώνουμε το φάσμα της ανεργίας που απλώνεται ακόμα ευρύτερο γύρω μας και βλέπουμε τις θέσεις εργασίας (και) στο αντικείμενό μας να μειώνονται δραστικά, την ίδια ώρα που καταπατώνται αναγνωρισμένα και κεκτημένα δικαιώματά μας. Δίπλα στις μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών, τα φαινόμενα κακοπληρωμένης ή και απλήρωτης εργασίας αυξάνονται, τα κρούσματα εργοδοτικής ασυδοσίας πολλαπλασιάζονται, ενώ οι γενικοί όροι εργασίας μας επιδεινώνονται. Το ίδιο το ΥΠΠΟΑ ακυρώνει το πτυχίο αρχαιολογίας, εκδίδοντας προκηρύξεις (για τις λιγοστές και ολιγόμηνες συμβάσεις που προσφέρει) με αυθαίρετες ειδικεύσεις. Η μοριοδότηση στις προκηρύξεις αυτές είναι, συχνά, εξίσου αυθαίρετη.

 

Σε μια σημαντική περίοδο για τον ΣΕΚΑ, κατά την οποία απαιτούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δεν περισσεύει κανένας μας από το μέτωπο της διεκδίκησης για τη συλλογική μας υπόθεση.

Σε μια κρίσιμη για την χώρα συγκυρία, κατά την οποία στήνεται ξανά από την πλευρά της κυβέρνησης σκηνικό δημαγωγίας και εξαπάτησης με την υποτιθέμενη «έξοδό μας από τα μνημόνια, και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα», ενώ στην πραγματικότητα χαλκεύονται νέα δεσμά εξάρτησης και υποτέλειας της χώρας και προωθούνται νέα μέτρα αφαίμαξης του ελληνικού λαού, δεν περισσεύει κανένας μας από το μέτωπο της αντιπαράθεσής μας με τους ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές μας.

Σε ένα διεθνές τοπίο που ολοένα σκοτεινιάζει, με την ανεργία, την φτώχεια και την πείνα να εξαπλώνονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, με τις φιλοπόλεμες, ακροδεξιές και εθνικιστικές πολιτικές να κερδίζουν έδαφος, με τον κίνδυνο θερμών επεισοδίων στο Αιγαίο να αναζωπυρώνεται στη βάση της όξυνσης των σχέσεων Αμερικής και Τουρκίας, δεν περισσεύει κανένας μας από το μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο, δεν περισσεύει κανένας μας από τον αγώνα για την ειρήνη και φιλία των λαών.

 

Να δώσουμε αγωνιστικό, ενωτικό «παρών» στις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά!

Να ενισχύσουμε με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας την υπόθεσή μας!

Δεν περισσεύει κανένας μας!

 

Προσυγκέντρωση ΣΕΚΑ στην Αθήνα: 11:00, πλ. Κλαυθμώνος

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το