Και φκιάστε το κιβούρι μου, φαρδύ, πλατύ να γένει,
να στέκω ορθός να πολεμώ, και δίπλα να γεμίζω.

Ποιος λοιπόν εφαρμόζει στην πράξη το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα»; Φυσικά ο Νετανιάχου. Με τις ευλογίες όλων ανεξαιρέτως των ηγετών της Δύσης. Τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα των αθώων, των ανέστιων, των ηρώων. Μα δεν είναι βουτηγμένα μόνο στο αίμα. Τα χέρια του Νετανιάχου είναι βαθιά βουτηγμένα στον κρατικό κορβανά. Στην ίδια του τη χώρα κατηγορείται για τρία οικονομικά σκάνδαλα. Το σημαντικότερο αφορά εταιρεία τηλεπικοινωνίας, στην οποία η προνομιακή μεταχείριση, από τον Νετανιάχου, απέφερε κέρδη 500 εκατ. δολάρια. Και όταν λέμε «προνομιακή» εννοούμε έναντι ανταλλάγματος, διάβαζε λάδωμα.

Πόσο «λογικό» και «ηθικό» είναι ένας κοινός κλέφτης να αποφασίζει για τις ζωές άλλων; Πρωτότυπο; Μοναδική περίπτωση; Όχι βέβαια. Εύκολα παραδείγματα από τη Δύση της «δημοκρατίας», της «δικαιοσύνης», της «ελευθερίας στη γνώμη»:
Ο αυστριακός καγκελάριος Κουρτς κατηγορείται για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο «Ίμπιζα-γκέιτ». Σύμφωνα με τις εισαγγελικές κατηγορίες, ο καγκελάριος με οικονομικά ανταλλάγματα διόρισε στο φορέα διαχείρισης κρατικών συμμετοχών, κάτι σαν το δικό μας ΤΑΙΠΕΔ, συνεργάτη του με μηδενική επαγγελματική εμπειρία για τη θέση. Η εμπειρία μηδενική, τα κεφάλαια του κρατικού οργανισμού ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ ταξιδέψανε στα ταμεία ιδιωτικών εταιρειών τηλεπικοινωνίας, καζίνο και ενέργειας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για να εξηγήσει ποιος χρηματοδότησε την ανακαίνιση του διαμερίσματός του στη Ντάουνινγκ Στριτ, αφού πρώην σύμβουλός του είπε πως μπορεί να παραβιάστηκαν κανόνες σχετικά με τις δωρεές πολιτικού χαρακτήρα. Ποιος θυμάται τώρα τα fax του Κούλη και της Ζίμενς…

Οργισμένοι είναι οι Γάλλοι με την αποκάλυψη ότι, εν μέσω πανδημίας, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του δαπάνησαν το αστρονομικό ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ για να στολίσουν με λουλούδια το Ελιζέ. Και από την κορυφή των Ιμαλαΐων να έφερναν τη μυθική «μπλε παπαρούνα» και το σπανιότατο «εντελβάις το Αλπικόν» να έφερναν, δε θα τους κόστιζε τόσο.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η εφημερίδα New York Times αποκάλυψε πως ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος Τραμπ κατέβαλε το 2016 και το 2017 μόλις 750 δολάρια σε φόρους. Αλλά και ότι για σχεδόν δύο δεκαετίες, ο Τραμπ δεν πλήρωσε τίποτα σε ομοσπονδιακούς φόρους επικαλούμενος τις τεράστιες ζημίες των επιχειρήσεών του. Την ίδια ώρα, ο πολίτης των ΗΠΑ γονατίζει από τη φορολογία.
Για τη Νοβάρτις, όλοι στο εξωτερικό ξέρουν ότι δωροδόκησε τα πολιτικά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στην Αμερική πλήρωσε και πρόστιμο μάλιστα για τις ελληνικές δωροδοκίες. Εδώ;;

Όσο πιο βαθιά βουτηγμένα τα χέρια στους κρατικούς κορβανάδες έχουν οι «ηγέτες» και οι πάμπλουτοι φίλοι τους, τόσο πιο δεξιά κρώζουν. Με τη βοήθεια των μπουκωμένων με χρήμα ΜΜΕ, διαμορφώνουν τις λαϊκές συνειδήσεις. Τις εθίζουν στο φόβο, τη μισαλλοδοξία, το λυντσάρισμα. Βυθίζουν τους ανθρώπους στη φτώχεια και τη δεισιδαιμονία. Εχθρός είναι ο δίπλα, ο απέναντι, ο αριστερός, ο αλλόθρησκος, ο διαφορετικός, ο φτωχός, ο ανέστιος των πολέμων.

Ο Νετανιάχου έχει αποκαλέσει «χάσιμο χρόνου» τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το παλαιστινιακό. Το 2015, μιλώντας στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο, τόνισε πως ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους αλλά να τους απελάσει και πως την ιδέα του Ολοκαυτώματος του την έδωσε ο μουφτής της Ιερουσαλήμ Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί!!! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, τότε, τόνισε πως η ευθύνη του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βαραίνει τη Γερμανία και δεν υπάρχει λόγος αυτό να αλλάξει.

Ο Κούρτς, όταν πρωτοεξελέγη στην καγκελαρία της Αυστρίας, το 2017, είχε υποσχεθεί να «ξεβρομίσει» τη χώρα. Από τους μετανάστες.

Ο Μακρόν ψηφίζει τον ένα νόμο πίσω από τον άλλο για την αστυνομοκρατία, τους μισθούς και πάει λέγοντας, λοξοκοιτάζοντας προς τη μεριά της Λεπέν. Όσο για τον Τζόνσον, τον Τραμπ και τον Άδωνι, θα μπορούσε να γράψει κανείς τόμους.

«Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο, σαν ξυπνήσεις μονομιάς θα ’θρει ανάποδα ο ντουνιάς». Αντηχεί η φωνή του Βάρναλη. Αυτός ο ντουνιάς αλλάζει μόνο αν έρθει ανάποδα.

Τάνια Ζωγράφου

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το