ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΕ

Να γίνουν δεκτά ΤΩΡΑ όλα τα αιτήματα των γιατρών και των νοσηλευτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας!                                                                                                                                    Να σταματήσει η περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων!

Η εξέλιξη και επέκταση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά και στη Δυτ. Ευρώπη με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, αποδεικνύει την ιστορική κατάρρευση της καπιταλιστικής «ολοκλήρωσης» στην Ε.Ε και των κρατών της. Η επικράτηση των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού απέναντι στις κοινωνικές κατακτήσεις και τις πολιτικές πρόνοιας, εδώ και πολλές δεκαετίες, επιφέρει αυτό που όλοι οι εργαζόμενοι βλέπουμε: μαζική εξόντωση πληθυσμών, απελπισία και απογοήτευση των νοσούντων, σκηνικό μεγάλης καταστροφής. Η κυβέρνηση ΝΔ, αλλά και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, ανίκανη να στηρίξει πραγματικά τον πληθυσμό, μεταθέτει την επιβίωση στην «ατομική ευθύνη» και προχωράει με διαδοχικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Έτσι προχώρησαν αρχικά σε απαγόρευση συναθροίσεων σε ανοιχτό χώρο άνω των 10 ατόμων. Αδιαφορούν για τη συνάθροιση των εργαζομένων σε σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις, εργοστάσια, για τη συνάθροιση στις φυλακές και τους στρατώνες. Αδιαφορούν για τις άθλιες συνθήκες των στρατοπέδων συγκέντρωσης στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα, όπου συνωστίζονται χιλιάδες πρόσφυγεςΤώρα προχώρησαν σε καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας του πληθυσμού. 

Κυβέρνηση και κράτος δημιουργούν Οργουελιανό κλίμα κοινωνικού ελέγχου και παρακολουθήσεων με υποχρεωτική δήλωση στις κρατικές αρχές για τις μετακινήσεις και με την επιβολή προστίμων. Αν πράγματι ήθελε η κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, για την έγκαιρη διάγνωση και περίθαλψη των νοσούντων, θα είχε κάνει προσλήψεις χιλιάδων μόνιμων γιατρών, θα είχε ανοίξει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, θα έδινε έστω μάσκες και μέτρα προφύλαξης στους γιατρούς. Θα οργάνωνε συστηματικά διαγνωστικά τεστ όπως έκαναν με αποτελεσματικότητα χώρες της Ασίας και δεν θα έδινε για το σκοπό αυτό 30 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες. Θα στήριζε έκτακτα τις υποδομές του δημόσιου συστήματος υγείας που έχει γονατίσει από τις μνημονιακές πολιτικές κυβερνήσεων και ΕΕ. Θα προχωρούσε σε πραγματική επίταξη υποδομών και δυναμικού του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις κι όχι σε διπλασιασμό του ημερήσιου νοσηλίου σε 1600 ευρώ για κάθε κρεβάτι ιδιωτικής ΜΕΘ. Τέλος θα άνοιγε τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας φαντάσματα που έχουν κλείσει μέσα στα μνημόνια. 

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που καλούνται να συνεχίσουν να εργάζονται, συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους και σε καταστάσεις εργασιακής πίεσης, πολλοί χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής μεταφοράς, υποτίθεται δεν μεταδίδουν τον ιό, ούτε κινδυνεύουν οι ίδιοι να νοσήσουν.

Η συντριβή των λαϊκών ελευθεριών, με την χρήση της αστυνομίας και ενδεχομένως και του στρατού, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη του αντιδραστικού χαρακτήρα των μέτρων. Ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται με την αστυνομία και το στρατό, αλλά με δημόσιο σύστημα υγείας και με εργατικό λαϊκό αγώνα ενάντια στην γενοκτονία στην οποία μας καταδικάζει η αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων. Η εικόνα της «αδιαφορίας» και της επίκλησης της «ατομικής ευθύνης» από τα επιστρατευμένα από την κυβερνητική προπαγάνδα ΜΜΕ, είναι ψεύτικη και στοχεύει στην κοινωνική χειραγώγηση. 

Η κυβέρνηση ταυτόχρονα θέτει «εκτός νόμου» την πολιτική και συνδικαλιστική δράση, αφού στους σκοπούς μετακίνησης δεν περιλαμβάνεται η μετάβαση μελών ενός συνδικάτου σε έναν εργασιακό χώρο, την ώρα που οι απολύσεις είναι χιλιάδες. 

Θεωρούμε επιβεβλημένο να ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, να απαιτήσουν το ίδιο. Απαιτούμε: 

  • Επίταξη ΤΩΡΑ πριν να είναι πολύ αργά των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. 
  • Επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.
  • Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς. 
  • Διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.
  • Διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  • Υλοποίηση ΤΩΡΑ μέτρων για την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το