Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο , που έδωσε προς διαβούλευση η ΝΔ έρχεται να δώσει συντριπτικό χτύπημα στην αξία των πανεπιστημιακών πτυχίων και στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΣΕΦΑΑ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού κατάργησε πρόσφατα τα Προγράμματα << Άθληση για όλους >> που λειτουργούσαν στους Δήμους  στερώντας από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας το δικαίωμα στην άθληση ,  και στέλνοντας χιλιάδες πτυχιούχους γυμναστές   στην ανεργία, έρχεται να δώσει με νόμο αυτά τα προγράμματα σε νεοϊδρυόμενα αστικά αθλητικά σωματεία αθλητισμού  και επιχειρήσεις. Αυτό θα έχει ως συνέπεια η συμμετοχή στα προγράμματα αυτά να είναι για άτομα που έχουν την οικονομική ευχέρεια.

Με το νομοσχέδιο εισάγεται το επάγγελμα του <<εκπαιδευτή>> που θα είναι <<πασπαρτού>> για όλους τους αθλούμενους και για όλα τα αθλήματα, εξισώνοντας τα πανεπιστημιακά πτυχία με βεβαιώσεις ταχύρρυθμων σεμιναρίων  από αυτοσχέδιες σχολές. Αυτό θα έχει επίδραση και στους αθλούμενους καθώς νοθεύεται η ποιότητα  των υπηρεσιών σε θέματα άσκησης  ευρωστίας, υγείας και ευεξίας.

Οι μόνοι κερδισμένοι από το νομοσχέδιο θα είναι οι ιδιωτικές σχολές , τα ιδιωτικά ΙΕΚ οι διάφοροι φορείς που θα παρέχουν  πιστοποιήσεις αθλητικών σπουδών  αλλά και οι επιχειρήσεις που προσδοκούν σε φθηνό και χωρίς δικαιώματα προσωπικό.

Χρειάζεται μαζικός αγώνας από όλο τον αθλητικό κόσμο   και ολόκληρης της κοινωνίας , να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο  που θα βάλει ταφόπλακά στα εργασιακά δικαιώματα πτυχιούχων γυμναστών και στις παρεχόμενες αθλητικές υπηρεσίες στους πολίτες .

Α.Χ. Γυμναστής

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το