ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να έρθει στην Βουλή προς ψήφιση το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΠΘ,  ”Συνέργειες ΕΚΠΑ, Γεωπονικού  Παν. Αθηνών, Παν. Θεσσαλίας και άλλες διατάξεις ”. Στο σχέδιο αυτό εισάγονται ρυθμίσεις στο άρθρο 40,  που αφορούν τα Μουσικά  και Καλλιτεχνικά Σχολεία και τροποποιούν εντελώς την φυσιογνωμία τους.

  1. Αλλάζει άρδην ο εκπαιδευτικός και επαγγελματικός χαρακτήρας των σχολείων και μετατρέπεται σε απλή ”ενθάρρυνση ” για την μουσική.
  2. Απαλείφεται ο προσδιορισμός ότι τα Μουσικά Σχολεία είναι Γυμνάσια και Λύκεια.
  3. Καταργείται η Καλλιτεχνική Επιτροπή αποτελούμενη από μουσικούς εγνωσμένου κύρους και εν ενεργεία καθηγητές των Μουσικών Σχολείων
  4. Απαλείφεται η υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει μουσικό και τεχνικό εξοπλισμό.
  5. Απαλείφεται η αναγκαιότητα ο διευθυντής του σχολείου να έχει ειδικά προσόντα μουσικής.
  6. Καταργούνται τα ατομικά μαθήματα μουσικής με άμεση επίπτωση στην ποιότητα της παιδείας που θα προσφέρουμε καθώς και σε απολύσεις συναδέλφων αναπληρωτών και ωρομισθίων.
  7. Τα μαθήματα μουσικής δεν εντάσσονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και θα περιοριστούν σε απογευματινή μελέτη συλλογική η ατομική.
  8. Καταργούνται τα μαθήματα που απορρέουν από τον όρο ”αισθητικής παιδείας” και είναι τα εικαστικά και το θέατρο όπως διδάσκονται μόνο στα Μουσικά Σχολεία.

Τέλος ενεργοποιείται πάλι μια  ΚΥΑ που αφορά την μεταφορά των μαθητών με αποτέλεσμα μαθητές με τόπο κατοικίας μικρότερο των 1500 μέτρων απόστασης από το σχολείο να μην έχουν το δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς τους παρά το γεγονός ότι πολλοί μεταφέρουν ογκώδη και βαριά μουσικά όργανα.

Τα Μουσικά Σχολεία είναι τα καλά μας σχολεία όπως ο ίδιος ο Υπουργός  είπε  στις 25-6-2018 στην συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αλίμου. Αν χρειάζονται κάτι, αυτό είναι η ενίσχυση  και η αναβάθμιση τους, μετά  όμως από εξαντλητικό διάλογο με όλους τους φορείς και κυρίως με τους καθηγητές.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση του άρθρου 40.

Άλιμος , 26 Νοεμβρίου  2018

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το