ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 12ΜΜ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ AΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η θερμοκρασία στην Αττική πρόκειται να  κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες με καύσωνα στην Αττική. Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι, θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς! Ιδιαίτερα όσοι ανήκουν ταυτόχρονα σε ευπαθής ομάδες, με χρόνια νοσήματα κ.λπ.

Να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ σε όλες τις επιχειρήσεις, τις μεγάλες αλυσίδες εστίασης, τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες να έχουν διαθέσιμη τη διανομή, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες.

Δεν έχει ακόμα προλάβει να στεγνώσει το αίμα του συναδέλφου μετανάστη που έχασε τη ζωή του στο Ν. Ηράκλειο πριν λίγες μέρες, όπως επίσης των συναδέλφων που έχουν τραυματιστεί σοβαρά και νοσηλεύονται.

Για να μην θρηνήσουμε λοιπόν  για μια ακόμη φορά συναδέλφους μας, από την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους, είναι άμεση ανάγκη να εκδοθεί οδηγία από το Υπουργείο Εργασίας που να απαγορεύει την διανομή για όσο χρονικό διάστημα επικρατούν οι έντονες καιρικές συνθήκες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα με  οδηγία, το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκες χωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας και με αποζημίωση για όσους δουλεύουν με «μπλοκάκι».
  • Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ, σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
  • Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ
  • Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας
  • Χορήγηση όλων των απαραίτητων ΜΑΠ και όλων των αναγκαίων προμηθειών για την αντιμετώπιση της ζέστης (π.χ. δωρεάν δροσερό νερό, συχνότερα διαλλείματα κ.λπ)

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 12ΜΜ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το