Τελικά καθαρογράφτηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση που καταδίκασε την ηγεσία και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Από την απόφαση που φτάνει τις 12.746 σελίδες, δημοσιεύτηκαν μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα, που αναφέρονται στη ναζιστική συγκρότηση της οργάνωσης ως κίνητρο για την εγκληματική της δράση, στην ιεραρχία, τον ειδικό ρόλο του Αρχηγού και της ηγεσίας αλλά και στους λόγους για τους οποίους δεν έγιναν δεκτές οι περισσότερες αιτήσεις αναστολής των ποινών. Να θυμίσουμε ότι την περίοδο αυτή οι φυλακισμένοι χρυσαυγίτες διεκδικούν αναστολή έκτισης της ποινής τους, ενώ κάποιοι ήδη καταδικασμένοι, επιδιώκουν και να πολιτευτούν. Ακόμη δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της εκδίκασης της έφεσης που έχουν υποβάλει οι χρυσαυγίτες, αλλά αναμένεται να γίνει στις αρχές του καλοκαιριού.

Την πιθανή συνεργασία με τον Κασιδιάρη στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε ο Στέφανος Χίος με πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα “Μακελειό”, γράφοντας ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για το ενδεχόμενο κοινής καθόδου τους στις επόμενες εκλογές, απόφαση που θα ληφθεί όπως αναφέρει μετά από δημόσια διαβούλευση. Ο Κασιδιάρης που έχει ιδρύσει το κόμμα “Έλληνες για την Πατρίδα», τα έχει “χαλάσει” με τα υπόλοιπα καταδικασμένα και φυλακισμένα μέλη της Χ.Α. και κυρίως με τον Μιχαλολιάκο και την οικογένεια του. Ο Κασιδιάρης όπως και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε τον Ιούνιο από τη Βουλή, έχουν μερική στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι στις εκλογές ως αρχηγοί κόμματος, αλλά διατηρούν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι ως απλοί βουλευτές σε κάποιο κόμμα, ο αρχηγός του οποίου δεν θα έχει καταδικαστεί, εφόσον εκκρεμεί η έφεση που έχουν υποβάλει.


Νέα πολιτική κίνηση ανακοίνωσε το απόγευμα ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος σε κεντρικό ξενοδοχείο. Όπως είπε ο ίδιος “Έφτασε η ώρα, ο κατακερματισμένος και παραγκωνισμένος φιλελεύθερος πατριωτικός χώρος να συμφωνήσει σε κοινές θέσεις και αρχές και να ενωθεί, ώστε να συμμετάσχει με ενιαία κομματική έκφραση στις επόμενες εκλογές”. Παρόντες κατά την παρουσίαση του κόμματος με την ονομασία “Εθνική Συμφωνία” ήταν ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Θάνος Τζήμερος και ο Νίκος Καραχάλιος επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας επί Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Εκεί, ο Μπογδάνος, με τον Τζήμερο και τον Κρανιδιώτη έδωσαν τα χέρια και σκοπεύουν να διεκδικήσουν από κοινού την είσοδό τους στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, ενώ στις αρχές Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθεί η δημιουργία συνασπισμού από την “Εθνική Συμφωνία” και την “Δημιουργία”, με πρόεδρο τον Τζήμερο και αντιπρόεδρους τους Μπογδάνο και Κρανιδιώτη. Μέχρι να προκηρυχθούν οι εκλογές, ο Μπογδάνος θα λειτουργεί στη Βουλή σαν “κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος”. Μετά τον Μάιο περιμένουν και νέες προσχωρήσεις στο νέο κόμμα, ελπίζοντας σε επώνυμους δεξιούς που θα διαχωρίσουν τη θέση τους από τη Ν.Δ. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η παρουσία του μαχητή του τάγματος Αζόφ στο βίντεο που παρουσίασε ο Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή, ο Μπογδάνος δεν έχασε την ευκαιρία για να δηλώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως “Όχι για να χειροκροτήσουμε το τάγμα Αζόφ με τα νεοναζιστικά σύμβολα. Αλλά τι λέω; Εδώ το σύστημα και οι ελίτ ετοιμάζονται να ξαναβάλουν στη βουλή το κόμμα Κασιδιάρη”.
Με ή χωρίς νεοναζιστικά σύμβολα η ποικιλώνυμη και μεταλλασσόμενη Ακροδεξιά στην Ελλάδα, εντός ή εκτός του κόμματος της Ν.Δ,. είναι πάντα πρόθυμη και έτοιμη να υπηρετήσει τα αφεντικά της, το πιο μαύρο κομμάτι του Κεφαλαίου και της Ξενοδουλείας, με όποιο τρόπο κάθε φορά της ζητηθεί.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το