Έπειτα από ένα 4ημερο απεργιακών κινητοποιήσεων, στο οποίο όλοι οι εργαζόμενοι στο έργο κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, εργατοτεχνίτες, αρχαιολόγοι, τοπογράφοι βρέθηκαν μαζί, στηρίζοντας τον κοινό τους αγώνα, η άτεγκτη “Αττικό Μετρό” έκανε πίσω.
Με όπλο τους την απεργία, η οποία δεν έσπασε από κανέναν εργαζόμενο και, κυρίως, τη συνεννόηση και αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε ανάμεσα στις τρεις ειδικότητες και τα σωματεία τους, οι απεργοί βγήκαν νικητές, κατακτώντας σημαντικό κομμάτι από τις διεκδικήσεις τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι επέμειναν σε ένα αίτημά τους, το οποίο η “Αττικό Μετρό” και η ανάδοχος εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ δεν ήθελαν να ικανοποιήσουν, οι εργατοτεχνίτες και τοπογράφοι, προς τιμή τους, μολονότι είχαν ήδη κερδίσει τις διεκδικήσεις τους, δήλωσαν ότι θα συνέχιζαν την απεργία μέχρι να δικαιωθούν όλα τα αιτήματα όλων των ειδικοτήτων.
Το σημαντικό από τη νίκη των απεργών δεν είναι η ικανοποίηση των αιτημάτων τους, αλλά η παρακαταθήκη του ανυποχώρητου και συντονισμένου αλληλέγγυου απεργιακού αγώνα τους, που οδήγησε ακριβώς στη νίκη.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το