Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των διανομέων, η εταιρεία Efood αναγκάστηκε να μετατρέψει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, θα προσλάβει τους 2.016 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα και την προϋπηρεσία τους.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, μία μέρα μετά τη μαζική μοτοπορεία των εργαζομένων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι «οι άνθρωποί της είναι η κινητήρια δύναμη» της εταιρείας, αλλά και ότι η κριτική που ασκήθηκε βοήθησε στη λήψη της σωστής απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως η δημοσιοποίηση του τελεσίγραφου «μπλοκάκι ή απόλυση» της efood προς τους διανομείς, πυροδότησε ένα κύμα συμπαράστασης στην κοινωνία με το #cancel_efood να εξαπλώνεται μέσω του διαδικτύου, οδηγώντας σε μαζική διαγραφή της σχετικής εφαρμογής, αλλά και στην καταβαράθρωση της βαθμολογίας της. Η υπόθεση έλαβε και πολιτικές διαστάσεις με επίκεντρο το νόμο Χατζηδάκη, ο οποίος «άνοιξε το δρόμο» για το τελεσίγραφο της εταιρείας. 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το