ΗΔιεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετά τη μεγάλη στήριξη των διωκόμενων και της ΕΛΜΕ από τον κλάδο (1.500 υπογραφές) και την πανελλαδική έκφραση αλληλεγγύης με τα ψηφίσματα πολλών σωματείων (72), τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε πέντε διαμαρτυρίες στη Διεύθυνση που οργανώθηκαν από τις ΕΛΜΕ για να σταματήσουν οι διώξεις, δεν τόλμησε να συνεχίσει τη δίωξη και ενημέρωσε εγγράφως τα μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ ότι δεν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικής δίωξής τους, διότι «δεν στοιχειοθετείται τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος».

Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση του αγώνα που δίνει η ΕΛΜΕ για υπεράσπιση αξιών και αρχών που καθορίζουν τη δράση της και υπεράσπιση των συνδικαλιστικών διαδικασιών των ΓΣ και των αποφάσεων των σωματείων.

Τα μέλη  του προεδρείου της ΕΛΜΕ, Χρήστος Ζαγανίδης (πρόεδρος), Σίσσυ Φραντζέσκου (αντιπρόεδρος) και Σοφία Στεφανίδου (γραμματέας) το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν σε πρωτοφανή διαδικασία δίωξης από τη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και διατάχθηκαν να απολογηθούν εγγράφως για τη στάση τους στη Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 που διέγραψε τον εκπαιδευτικό Χ. Β.

Στην ανακοίνωσή της η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σημειώνει:

«Η απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει στις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ για να φιμωθεί η φωνή του σωματείου, δεν πέρασε! Η προσπάθεια ελέγχου των διαδικασιών της ΓΣ που έρχεται να συμπληρώσει το καθεστώς αυταρχισμού που βιώνει η εκπαίδευση με τις απαγορεύσεις, τις συνεχείς απειλές και τον εκφοβισμό, την πολιτική που οδηγεί τις απεργίες στα δικαστήρια, τις βγάζει παράνομες και ποινικοποιεί τους αγώνες και έρχεται να συμπληρώσει την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική με στόχο όλες και όλους εμάς, δεν πρόκειται να μας υποτάξει!

Το ίδιο απαράδεκτη είναι και η στάση της Διεύθυνσης που άρχισε τις διώξεις και μάλιστα με εν κρυπτώ διαδικασίες, αντί της άμεσης ενημέρωσης της ΕΛΜΕ και των μελών του προεδρείου από τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά την παρέμβαση του ΥΠΑΙΘΑ στις διαδικασίες της ΓΣ της ΕΛΜΕ. Όφειλε, με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και των ΓΣ που αφορούν τη διαγραφή του ΧΒ, με τις οποίες είναι ενημερωμένοι οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη της ΕΛΜΕ, να βάλει αμέσως την υπόθεση στο αρχείο.

Η Διεύθυνση, όχι μόνο δεν λειτούργησε, προτάσσοντας στο ρόλο της εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, αλλά σε όλες τις διαμαρτυρίες των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που έγιναν από τον Νοέμβριου μέχρι που βγήκε η απόφαση δικαίωσης για το προεδρείο και την ΕΛΜΕ, απέκρυπτε ότι από το Σεπτέμβριο του 2023 ήταν ενημερωμένη με τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου, αρνιότανε να αποδεχθεί το αίτημα της ΕΛΜΕ να βάλει την υπόθεση στο αρχείο και το μόνο που επαναλάμβανε ήταν ότι θα ενημερωθούμε υπηρεσιακώς. Αναγκάστηκε να αλλάξει τη στάση της και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο μπροστά στη μεγάλη υποστήριξη που έδωσε ο κλάδος υπογράφοντας μαζικά το κείμενο στήριξης, καθώς και τις μαζικές αποφάσεις αλληλεγγύης και στήριξης των διωκόμενων και της ΕΛΜΕ από τα σωματεία».     

Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση του αγώνα που δίνει το εκπαιδευτικό σωματείο της Θεσσαλονίκης για υπεράσπιση αξιών και αρχών που καθορίζουν τη δράση της και υπεράσπιση των συνδικαλιστικών διαδικασιών των ΓΣ και των αποφάσεων των σωματείων. Ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την ίδια την απόφαση της ΓΣ που διέγραψε τον Χ.Β. από μέλος της για αυταρχική, εργοδοτική και απρεπή συμπεριφορά απέναντι στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα (ΔΑ), οι οποίες τον κατήγγειλαν με τρεις ομόφωνες αποφάσεις τους, καθώς και για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού της Ε’ ΕΛΜΕ (πλαστογράφηση αποφάσεων του ΔΣ για τον ορισμό του στο ΔΑ, κ.ά.). Στη ΓΣ που τον διέγραψε δημιούργησε μαζί με μέλη της ΔΑΚΕ πρωτοφανή και βίαια επεισόδια με επιθέσεις κατά μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ για να διαλύσουν τη Γενική Συνέλευση. Ακριβώς επειδή δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη ΓΣ, η οποία ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και διέγραψε τον Χ.Β. από μέλος της ΕΛΜΕ με 91 ψήφους υπέρ και 21 κατά σε μυστική ψηφοφορία, ξεκίνησαν ένα μπαράζ δικαστικών προσφυγών κατά της ΕΛΜΕ, μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ και κατά εκπαιδευτικών που κατέθεσαν ως μάρτυρες της ΕΛΜΕ, που έφτασαν τις οχτώ!

Ο αγώνας της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με την απαίτηση να μην υπάρξει καμία ποινή για τον εκπαιδευτικό Βασίλη Μορέλλα ο οποίος διώκεται με ΕΔΕ από τη Διεύθυνση Ημαθίας για την ίδια υπόθεση. Αν κανένας λόγος δίωξης δεν συντρέχει για τα μέλη του προεδρείου της Ε’ ΕΛΜΕ που αντιμετώπιζαν πλήθος ψευδών κατηγοριών, είναι προφανές ότι καμία κατηγορία δεν μπορεί να στηριχτεί κατά του Βασίλη Μορέλλα.

Μάλιστα η ΕΛΜΕ διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας αύριο Τετάρτη στις 2:30 μμ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το