A΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

Περιστέρι 05/12/2022

Νέο Ψήφισμα/Καταγγελία για ΔΔΕ Πειραιά

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

Το ΔΣ Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές διώξεις από τον ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ. Είναι φανερό ότι οι συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες ενοχλούν και για να σπάσει το κλίμα των απειλών και των διώξεων ΠΡΕΠΕΙ να πληθύνουν ΑΜΕΣΑ.

Πρόσφατο γεγονός ότι σε έγγραφες διευκρινίσεις (!) από τον ΔΔΕ Πειραιά καλείται ο συναγωνιστής και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Γιώργος Καββαδίας γιατί τόλμησε (!) να διατυπώσει τις απόψεις του δημόσια! Γιατί αναπαρήγαγε στο διαδίκτυο τις απόψεις της παράταξης με την οποία δραστηριοποιείται στον Πειραιά με τις οποίες κατήγγειλαν τον αυταρχισμό και το κλίμα τρομοκρατίας, που προσπαθεί να στήσει ο ΔΔΕ τόσο απέναντι στους εκπαιδευτικούς όσο και απέναντι στους μαθητές. Αυτά θεωρήθηκαν «προσβλητικά και συκοφαντικά απέναντι στον προϊστάμενο και για αυτό καλείται σε έγγραφες εξηγήσεις»!

Προφανές ότι πρόκειται για ανοικτή ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της ελευθερίας του λόγου και της διατύπωσης άποψης! Πλέον -σύμφωνα με τον ΔΔΕ Πειραιά- ποινικοποιούνται τόσο οι θέσεις μιας παράταξης, η προκήρυξη της, αλλά και το άτομο που «τολμάει» να την δημοσιεύει εκπροσωπώντας την, να την αναπαράγει ή γενικότερα να συμφωνεί μαζί της! Όσον αφορά την κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις για αναφορές «προσβλητικές προς τον προϊστάμενό σας», θα λέγαμε ότι φαίνεται να γίνονται προσπάθειες να στηθεί μια βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας. Μόνο ο συγκεκριμένος ΔΔΕ τον τελευταίο μήνα έχει καλέσει σε πειθαρχικό 2 Διευθυντές που δεν όρισαν μέντορες/συντονιστές επειδή συμμετείχαν στην Απεργία Αποχή της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και μόλις πρόσφατα έχει καλέσει σε γραπτές διευκρινίσεις αναπληρώτρια συναδέλφισσα μέλος του ΔΣ Πειραιά, πάλι για την διατύπωση των απόψεών της!

Φυσικά, ο ΔΔΕ Πειραιά δεν είναι μόνος του. Μια σειρά ποινές, απειλές για μηνύσεις, κλήσεις σε έγγραφες εξηγήσεις, διώξεις έχουν ανοίξει σε όλη την Ελλάδα. Είναι φανερό ότι υπάρχει μία κεντρική κατεύθυνση. Ο στόχος: να επιβληθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, να φιμωθούν οι φωνές που θέλουν να αγωνιστούν ενάντια σε πολιτικές καταστροφικές για το δημόσιο δημοκρατικό σχολείο και απαξιωτικές για τους εκπαιδευτικούς του.

Συνάδελφοι/σες δεν πρέπει να περάσει το κλίμα τρομοκρατίας! Στις 30/11 πραγματοποιήθηκε μια μαζική συγκέντρωση έξω από την ΔΔΕ Πειραιά ενάντια στις προαναφερόμενες διώξεις, την επόμενη μέρα έγινε γνωστή η κλήση σε εξηγήσεις του συναδέλφου Γ. Καββαδία.

Λέμε:

  • Κάτω τα χέρια από τους δύο Διευθυντές Σχολείων (8ου Γυμνασίου Πειραιά και 3ου Γυμνασίου Περάματος), που παίρνουν μέρος στη νόμιμα προκηρυχθείσα από την ΕΛΜΕ Πειραιά Απεργία- Αποχή, ενάντια στο θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών! Το δικαίωμα στην Απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο, δεν το παζαρεύουμε, δεν το χαρίζουμε!
  • Κάτω τα χέρια από τα δύο μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά Μάγδα Δρούγκα και Γιώργο Καββαδία, που καλούνται σε έγγραφες διευκρινίσεις για τις απόψεις τους (!). Δεν θα περάσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
  • Να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ οι διώξεις (4 συνολικά)!

Στηρίζουμε την νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 9/12, στις 13.30, στη ΔΙΔΕ Πειραιά

ενάντια στις διώξεις και τον αυταρχισμό

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Φατούρου Αγγελική Κρανάς Αθανάσιος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το