ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΣΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μαρούσι, 08/04/2024

protovoulia.belmeaa@gmail.com

Ποιοι είμαστε;

Είμαστε εκπαιδευτικοί που υπηρετούμε σε σχολεία της περιοχής που καλύπτει η Β’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής (Μαρούσι, Κηφισιά, Πεύκη, σχολεία δήμων Διονύσου και Ωρωπού).

Γιατί παίρνουμε αυτήν την Πρωτοβουλία;

Γιατί εκτιμούμε ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα πράγματα στην οργάνωση και διεκδίκηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών και σχολείων στην περιοχή μας.

Δηλαδή, τι μπορεί να γίνει;

Με σεβασμό στους αγώνες όλων των παλαιότερων συναδέλφων μας, θεωρούμε ότι θα μπορούσε να υπάρχει κατ’ αρχάς περισσότερη ενημέρωση και κυρίως διεκδίκηση θεμάτων που μας αφορούν άμεσα και έμμεσα, από την τοπική ΕΛΜΕ αλλά και από την πανελλαδική ΟΛΜΕ.

Τι θέματα δηλαδή;

Κατ’ αρχάς το ζήτημα του μισθού μας: με τόση ακρίβεια γύρω μας, τα λεφτά δεν φτάνουν μέχρι το τέλος του μήνα ενώ, αν νοικιάζεις ή πληρώνεις δάνειο, είσαι ακόμη πιο δύσκολα. Θέλουμε καλύτερες αμοιβές! Θέλουμε επίσης καλύτερες «κοινωνικές αποδοχές»: γιατί δεν καλύπτεται πχ η οδοντιατρική μας περίθαλψη ενώ πληρώνουμε τόσα λεφτά σε συμμετοχή για υγεία;

Τι άλλο;

Το θέμα της Αξιολόγησης είναι σημαντικό, κυρίως γιατί θεωρούμε ότι με όχημα-πρόσχημα μια υποτιθέμενη βελτίωση, επιχειρείται να μετακυλιστεί πάνω σε μας τους εκπαιδευτικούς όλη η ευθύνη για τα στραβά του εκπαιδευτικού συστήματος: βιβλία, κτίρια, Προγράμματα Σπουδών, κοινωνικές ανισότητες μαθητών, κ.ά. Θέλουμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, μικρότερα τμήματα, πιο σύγχρονα βιβλία, ανοιχτά και ισότιμα σχολεία για όλους, κτίρια ασφαλή και άνετα, ανανεωμένο εξοπλισμό, παιδαγωγική ελευθερία, ουσιαστική υποστήριξη στη δουλειά μας – δεν θέλουμε (και δεν χρειάζεται) μια ανούσια στρατιωτικού τύπου γραφειοκρατική Επιθεώρηση!

Τίποτε άλλο;

Ναι, υπάρχουν κι άλλα πολλά. Το βασικό, όμως, είναι ότι ελπίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται σαν κι εμάς. Και νιώθουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουν όλα αυτά. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με απλή γλώσσα, συμφωνίες στα ουσιώδη, συλλογική και ανεξάρτητη δράση, μέσα από μια ζωντανή ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το