Οι αλληλοδιαδεχόμενες αποκαλύψεις σχετικά με τις πολυπλόκαμες διασυνδέσεις υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων σε ΕΥΠ και ΕΛΑΣ με εγκληματικές δραστηριότητες και η εξοργιστική απόπειρα των γαλάζιων «αρίστων» να συγκαλύψουν εξαρχής τη νέα δυσώδη υπόθεση, αφήνοντας στο απυρόβλητο τον πολλαπλώς εκτεθειμένο υπουργό Θεοδωρικάκο, συνιστούν ένα ακόμη καραμπινάτο κυβερνητικό σκάνδαλο, μαρτυρώντας για άλλη μια φορά τα σκοτεινά αλισβερίσια του επιτελικού κράτους και παρακράτους της Δεξιάς με παράγοντες του υποκόσμου.

Απέναντι στον καταιγισμό των στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες, ακόμα και από τον συμπολιτευόμενο τύπο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) και κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, ο Θεοδωρικάκος (που σε μια πρώτη φάση …εποίησε την νήσσαν, κάνοντας λόγο για «θλιβερή τοξική στρατηγική επίθεσης και συκοφαντίας ενάντια στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας»), αναγκάστηκε εκών-άκων να ανακρούσει πρύμναν, ψελλίζοντας υποκριτικά φληναφήματα περί της δήθεν «αμετάκλητης κυβερνητικής απόφασης να συνεχίσουμε αυτήν την κάθαρση παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες».

Πλέον αρμόδια να επιληφθεί του θέματος (διάβαζε να κουκουλώσει τις κυβερνητικές ευθύνες) καθίσταται η…υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας! Ταυτόχρονα η ΝΔ επιστράτευσε τον γνωστό εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ντογιάκο, να διατάξει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα επίμαχα δημοσιεύματα του «ΒΗΜΑΤΟΣ». Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που «η τυφλή και ανεξάρτητη δικαιοσύνη» (σ.σ. το τριμελές εφετείο πλημμελημάτων) έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της λεγόμενης GREEK MAFIA «ελλείψει επαρκών στοιχείων».

Κατά τα λοιπά, στη διελκυστίνδα της δικομματικής σκιαμαχίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, περίσσεψε η κούφια και αποπροσανατολιστική δημαγωγία εκατέρωθεν. Ο Τσίπρας με στόχο την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος πρόβαλε το μότο «επί ΣΥΡΙΖΑ η GREEK MAFIA στη δικαιοσύνη, επί ΝΔ αθώα και αναβαθμισμένη». Με τη σειρά του ο Θεοδωρικάκος αντέτεινε πως «στα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το