Νέο ραντεβού δίνουν οι εκπαιδευτικοί την ερχόμενη Τρίτη 19 Μαΐου στα Προπύλαια στη 1 το μεσημέρι με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Στο συλλαλητήριο καλούν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΜΑΘΗΤΕΣ – ΓΟΝΕΙΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ Ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς

Στο αγωνιστικό ραντεβού της Αθήνας θα συμμετάσχουν με αποφάσεις τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Τοπογράφων του ΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ ΣΕΥΠ του ΠΑΔΑ και ο σύλλογος ΑΣΠΑΙΤΕ.

Κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να συνεχίσουν αγωνιστικά τις κινητοποιήσεις μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο απευθύνει το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ, καλώντας στα σημερινά συλλαλητήρια. Στις κινητοποιήσεις καλεί και το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια και αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε μια σειρά πόλεις:

Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση θα γίνει στη 1 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην Εύβοια η ΕΛΜΕ Εύβοιας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Γονέων Δήμου Χαλκιδέων, καθώς και άλλες συλλογικότητες και φορείς της πόλης καλούν ώρα 7:30 μ.μ. συλλαλητήριο με μουσική διαμαρτυρία στην πόλη της Χαλκίδας, με συγκέντρωση στην πλατεία  Ταχυδρομείου (αρχή πεζόδρομου Αβάντων πίσω από τα δικαστήρια).

Στην Ξάνθη, σε συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην κεντρική πλατεία καλούν ο Διδασκαλικός Σύλλογος και η ΕΛΜΕ.

Στα Γιάννενα, στις 12.30 μ.μ., στην Ακαδημία.

Στη Λάρισα, στις 2 μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στον Βόλο, στη 1 μ.μ., έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στα Τρίκαλα, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην Καρδίτσα, στη 1 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Στο Ηράκλειο, στη 1 μ.μ., στην πλ. Ελευθερίας.

Στην Πάτρα, διοργανώνεται συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Στη Ζάκυνθο, η τοπική ΕΛΜΕ καλεί σε κινητοποίηση στη 1 μ.μ., στην Περιφέρεια.

Στην Ικαρία, στη 1.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου και στην πλατεία Χριστού Ραχών.

Στη Λήμνο, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία ΟΤΕ καλούν ο ΣΕΠΕ «Αργύριος Μοσχίδης» μαζί με την ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

Στην Πρέβεζα, η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 μ.μ. στα Δικαστήρια.

Στην Ηγουμενίτσα, η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν σε συγκέντρωση την Παρασκευή 22 Μάη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημαρχείου.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών επικρίνουν την κυβέρνηση και μέρος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων ότι «κλείνουν τ’ αυτιά» στη φωνή των εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα και ότι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές.

«Δεν αποσύρουν το αντιδημοκρατικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. Αρνούνται να λάβουν όλα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Οι ομοσπονδίες ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, να καταργηθεί η «απαράδεκτη», όπως χαρακτηρίζουν τροπολογία για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία, να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και να μπει φραγμός «στις απαράδεκτες πιέσεις των σχολαρχών που εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα με κάμερες στην τάξη».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε.                                                       

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 19/5 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου ,τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών

· κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας  πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

  • αποφάσισε το άνοιγμα όλων  των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών
  • ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Απαιτούμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό

Καλούμε τα Δ.Σ. των Ε.Λ.Μ.Ε. να προκηρύξουν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11 έως 2 μ.μ.) με στόχο τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και την έκφραση της πλήρους αντίθεσής τους στην υπουργική απόφαση (ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το